28 / 04 / 2024

Gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladı!

Gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladığını belirterek, paraya erişim zorluğu yaşayan ve ellerindeki gayrimenkulü satamayan vatandaşların konut, arsa, tarla, araba, hatta iş yerlerini değiş tokuş ettiğini söyledi.



Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladığını söylereyek önemli açıklamalar yaptı.

Kaleme aldığı yazısına son dönemlerde tarihin tekerrür ettiğini, M.Ö 9000'li senelerde Lidyalıların parayı bulmadan önce Mısır’da yapılan takas ticareti dönemini yaşadığımızı söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan ayrıca  kredi faizlerinin yüzde 40’ları geçmesi ve kredilerin özel bankalarda 3 milyon lirayı çok aşmamasının özelliklede otomobil sektöründe ki fiyatların düşmesiyle başlayan durgunluk, takas yöntemini harekete geçirdiğini belirtti. Hızalan, "Paraya erişim zorluğu yaşayan ve ellerindeki gayrimenkulü satamayan vatandaş, konut, arsa, tarla, araba, hatta iş yerlerini değiş tokuş ediyor." dedi.

Emlak sitelerinde binlerce konut, otomobil, arsa, tarla, iş yerinin takasa çıktığını belirten Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, satışa çıkan ve takas kabul edilen mülkler arasında lüks villalar, fabrikalar, tarlalar, çiftlik evlerin olduğunu belirtti.

Gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladı!

Kaleme aldığı yazısında Sakarya, Kocaeli, İstanbul'un gayrimenkul ve otomobil takasında öne çıktığını belirten Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan , Ankara, İzmir, Tekirdağ, Balıkesir gibi çok sayıdaki şehirde de takas ilanlarının dikkat çektiğini söyledi. . Konut takasında fiyatların 1 milyon TL ile 70 milyon TL arasında değiştiğini kaydeden Hızalan, emlak ilanlarında oturumluk ve yatırımlık kira getirili dairelerin, dükkan, arsa, tarla ve araç karşılığında takasa açık durumda olduğunu belirtti.

Yazısında müteahhitlerin de kendi aralarında barter (para kullanmaksızın ürünlerin değişimiyle yapılan ticaret) yapmaya başladığını, farklı şehir veya ilçelerde arsa takasları gibi ticaretlerin çoğaldığını belirten Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, yine barterla inşaat malzemesi takasının durduğunu ama şimdi yeniden gündemde olduğunu söyledi.

Galerici arkadaşlarıyla konuştuğumda da durumun farksız olduğunu dile getiren Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, galeriden otomobil satın almak isteyen bazı araç sahiplerinin, eski aracın üzerine tarla ve dolar bazında vade önermesi gibi örneklerin çoğaldığını belirtti.

100 metrekarelik ortalama bir konut alabilmek için kaç asgari ücret gerekiyor?

Ev fiyatlarının düşmesi söz konusu değil: Nüfus arttıkça, fiyat artışı devam eder! 

Dijital gayrimenkul pazarlamanın yeni ortakları! Hepsiemlak ile Zingat el sıkıştı!


Geri Dön