28 / 04 / 2024

Ev fiyatlarının düşmesi söz konusu değil: Nüfus arttıkça, fiyat artışı devam eder! 

Ev fiyatlarının düşmesi söz konusu değil: Nüfus arttıkça, fiyat artışı devam eder! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarının seyrini merak ediyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut fiyatlarında düşüş olacağını ümit eden vatandaşlara konu hakkında açıklamalar yaptı.



Türkiye'de 3 yıldır konut fiyatlarında ki artış kesintisiz devam ediyor. Ev alma hayali kuran vatandaş ise fiyatların düşeceği günü dört gözle bekliyor. Peki konut fiyatları düşer mi? Konuyu  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu değerlendirdi. 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ağustos ayına ilişkin konut fiyat endeksini paylaştı. Endeks geçen seneye göre yüzde 90,3 artış kaydetti. Reel artış oranı da aynı dönemde yüzde 21'e düştü. Aktarılan verilere göre, İstanbul'da konut piyasasındaki soğuma Ağustos ayında da devam etti. İstanbul'da konut fiyatları Ağustos ayında senelik olarak yüzde 78,4 yükseldi. 

Buna karşın konut fiyatları İzmir'de yüzde 90,3; Ankara'da ise yüzde 100,4 artış gösterdi.

Egedesonsöz'e konuşan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut fiyatlarında düşüş olacağını ümit eden vatandaşlara konu hakkında açıklamar yaptı.

Ev fiyatlarının düşmesi söz konusu değil: Nüfus arttıkça, fiyat artışı devam eder! 

"FİYATLAR HEP ARTACAK DEDİM"

“Fiyatlar hep artacak dedim. Bunun aşağı doğru gideceğini düşünmüyorum" diye ifade eden Güleroğlu, ancak acil bir durum varsa, vatandaş evini normal değerinin altında satabileceğini söyledi.

Ancak bunun dışında düşüş beklemediğini söyleyen Güleroğlu, "Yorumcular piyasaya baktığımda düşüş olacak diyorlar. Neye göre düşüş olacak peki, neye dayanarak bunu söylüyorlar? Nüfus mu azalıyor? Oysa nüfus artıyor, barınma ihtiyacı da artıyor. Faiz oranları ve doların üzerindeki baskı devam diyor. Faizlerin artırımı devam ediyor" dedi.

"EV FİYATLARINDA DÜŞÜŞ OLMAZ"

Konuta verilen kredilerin çok düşük olduğunu söyleyen Güleroğlu, Piyasada hareketlilik olmadığını ve yorumcuların insanları dolar ve altına yönlendirdiğini belirtti.

Böyle bir durumun yıllar öncede olduğunu anımsatan Güleroğlu, "34 senelik tecrübeme göre bu fiyatlar hiçbir zaman düşmeyecek, insanlar konut almak zorunda. Bu sebeple gayrimenkule geri dönecekler. İnşaat malzemeleri fiyatı yükseliyor. Nüfus arttıkça, fiyat artışı devam eder. Bu artışların devam ettiği sürece ev fiyatlarının düşmesi söz konusu değildir" dedi. 

KİRALARIN ARTMASINDA TEK SUÇLU ENFLASYON DEĞİL

Kira bedellerindeki aşırı artışı da değerlendiren Başkan Güleroğlu, asgari ücretin üstüne çıkan ev kiralarını sadece enflasyona bağlamanın doğru olmadığını, ev sahiplerinin de bunda rolü olduğunu ifade etti.

TOKİ Kayseri projesi yarın ihaleye çıkıyor! 190 konutluk yeni projeyi kaçırmayın!

Konut kredisi faiz oranları zirveyi gördü! Yeni konut kampanyası ne zaman başlayacak?


Geri Dön