06 / 05 / 2024

Kripto para piyasası hareketlendi, Bitcoin 37 bin dolara yükseldi!

Kripto para piyasası hareketlendi, Bitcoin 37 bin dolara yükseldi!

Bitcoin, gece geç saatlerde birkaç gündür aşmayı denediği 36 bin dolar direncini kırdı ve gün içi yüzde 3 yükselişle birlikte 37 bin dolar sınırına ulaştı. BTC yılbaşından bu yana yüzde 120 artış yaşamış oldu.



Kripto para piyasasının lokomotifi ve en değerli para birimi olan Bitcoin 37 bin dolara dayandı. 28.500 seviyelerinde uzun süre kalan ve daha sonra yükseliş trendine giren Bitcoin (BTC) 36 bin dolara çıktıktan sonra yatay bir seyir izlemeye başlamıştı. Kripto para piyasasının öncü para birimi BTC bir süredir denediği ancak kıramadığı eşiği de geçerek 37 bin dolara ulaşmayı başardı.

Gece geç saatlerde 36 bin dolar direncini kıran ve gün içi %3 yükseliş ile 37 bin dolar sınırına kadar yükselen Bitcoin, yıl içi zirvesini bir kez daha yeniledi. Böylece yılbaşından bu yana yükseliş %120 seviyelerine kadar varmış oldu.

36.500 DOLAR DİRENÇ BÖLGESİ

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, ilk etapta 37 bin dolar bölgesinden ret alsa da oldukça güçlü gözüken Bitcoin’in an itibariyle 36.700$ seviyelerinden alıcı bulduğunu belirterek şunları söyledi: “Ethereum da 1.925 dolar düzeyinde fiyatlanmaya başladı. Bitcoin dominasyonu dünkü güçlü yükseliş hareketi ile artış gösterirken, Ethereum başta olmak üzere altcoinlerde ciddi bir artış potansiyeli görünüyor. Bitcoin’in bu bölgelerde bir miktar daha durması halinde altcoinlerde yeni bir yükseliş hareketi devreye girebilir. Özellikle Ethereum’da 2.000 dolar düzeylerini kısa sürede görebileceğimizi öngörüyoruz. Teknik olarak güçlü bir trend bölgesini zorlayan Bitcoin için 36.500 dolar-37 bin dolar arası direnç bölgesi konumunda bulunuyor. Şu an için oldukça güçlü fiyatlanan Bitcoin’in bu bölgeyi aşıp aşamayacağı bugün belli olacak. Yükselişin birincil sebebi olarak SEC’in Grayscale spot Bitcoin ETF’i başlatacağı söylentileri olarak ifade ediliyor. Şu sıralar piyasaya ciddi miktarda Tether (USDT) girişleri yapılıyor. Para girişleri haberin doğruluğunu nispeten doğrular nitelikte görünüyor ancak kesin bir teyitten henüz söz edemeyiz. Günlük hacimlerde 50 milyar dolar bölgesi tekrar aşıldı ve günlük %20’nin üzerinde yükseliş yaşanıyor. Toplam piyasa değeri ise 2022 ekim ayından bu yana en yüksek değerde bulunuyor."

Kripto para piyasası hareketlendi, Bitcoin 37 bin dolara yükseldi!

ALTCOİNLER DE HAREKETLENDİ 

Bu gelişmelerle birlikte güçlü altcoinlerde pozitif seyir devam ederken KAN, CRO, CEEK, DAO ve BSV %30 ila %70 arasında yatırımcılarına kazandırarak günün öne çıkan kripto paraları oldu. Son 24 saatte yüzde 22,38 artış gösteren Mina (MINA), yüzde 15,75’lik artışla Neo (NEO), yüzde 14,49’luk artışla Pepe (PEPE), yüzde 13,13’lük artışla Sui (SUI) ve yüzde 10,88’lik artışla Gala (GALA) dikkat çeken coin’ler oldu.

DEĞER KAYBEDEN COİN’LER

En çok düşen coin’ler arasında ilk sırada Trust Wallet Token (TWT) yer aldı. TWT, son 24 saatte yüzde 10,48 düştü. Injective (INJ) son 24 saatte yüzde 1,34 oranında değer kaybı yaşadı. Kripto piyasasındaki son yükseliş ile birlikte, düşüş yaşayan coin’ler oldukça az durumda kaldı. Piyasa değerine göre ilk 100 arasında yer alan Tether Gold (XAUt), PAX Gold (PAXG) ve Tether USDt (USDT) kaybedenler listesinde yer aldı.


 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön