28 / 04 / 2024

Kripto para piyasasında neler oluyor? Hangi coin’ler değer kazandı, hangileri kaybetti? Hemen bakın!

Kripto para piyasasında neler oluyor? Hangi coin’ler değer kazandı, hangileri kaybetti? Hemen bakın!

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin (BTC) son 24 saatte 0,78 oranında değer kazanarak 35,253 dolardan işlem görmeye başladı. Ethereum (ETH) yüzde 0,92 değer kaybetti.



Kripto para piyasasında son günlerin en çok konuşulan ismi Bitcoin (BTC) oldu. Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto parası olan BTC, son 24 saat içerisinde 0,78 değer kazanarak 35,253 dolardan işlem görmeye başladı. 35 bin dolar seviyelerinde istikrar sağlayan Bitcoin’in 40 bin dolara doğru hareketlenmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl proof-of-work konsensusundan proof-of-stake’e geçiş yapan Ethereum (ETH) dünden beri yüzde 0,92 değer kaybederek 1,879 dolardan el değiştirmeye başladı.

EN ÇOK DEĞER KAZANAN COİN’LER

En çok yükselen coin’ler listesinde son 24 saat içinde yüzde 13,29 artış yaşayan 1inchNetwork (1INCH) zirvede bıulunuyor. Yüzde 10,08’lik artışla Toncoin (TON) ikinci sırada, yüzde 7,13’lük artışla GALA (GALA) üçüncü sırada yer alırken, yüzde 6,83’lük artışla Cronos (CRO) dördüncü ve son olarak yüzde 5,68’lik artışla Solana (SOL) beşinci sırada yer aldı.

‘AR’ 24 SAATTE YÜZDE 7,24 DÜŞTÜ

En çok düşen coin’ler listesinin ilk sırasına Arweave (AR) yerleşti. AR son 24 saat içerisinde yüzde 7,24 düşerek listenin zirvesine çıktı. İkinci sıradaki The Graph (GRT) son 24 saatte yüzde 6,56 düşüş yaşadı. Üçüncü sırada yüzde 6,17’lik değer kaybı ile NEO (NEO), dördüncü sırada yüzde 5,82’lik azalışla Oasis Network (ROSE) yer aldı. Son sıraya ise yüzde 4,55’lik değer kaybıyla Trust Wallet Token (TWT) yerleşti.

Kripto para piyasasında neler oluyor? Hangi coin’ler değer kazandı, hangileri kaybetti? Hemen bakın!

ORDİNALS 10,19 DOLARA YÜKSELDİ

Bitcoin blok zincirinde basılan bir BRC-20 token koleksiyonu olan Ordinals, kripto borsası Binance'te listelendikten sonra son 24 saat içinde yüzde 40,8 yükselişle birlikte 10,19 dolara çıktı. Binance’in açıklamasına göre, kullanıcılar artık Ordinals’ı (ORDI) Tether’e karşı takasta kullanabilecek. Borsa, ORDI token için geliştiricilerden herhangi bir listeleme ücreti talep etmediğini ve para çekme işlemlerinin bugün başladığını açıkladı. İlk teşviklerin bir parçası olarak, borsaya en az 72 ORDI yatıran ilk bin kullanıcı 50 USDT’lik bir işlem iadesi kuponu aldı.

BİTCOİN ORDİNALS NEDİR?

Bitcoin Ordinals, her bir satoshi’ye ya da bir Bitcoin’in 1/100 milyonuna benzersiz bir numara atayarak takip ve transferi mümkün kılan bir numaralandırma sistemi. Her bir satoshi’ye ek bir veri katmanı ekleyen yazım işlemi ile birlikte bu, kullanıcıların Bitcoin blok zincirinde dijital varlıklar basmasına olanak sağlar. Binance’de listelenen mevcut token ORDI, Bitcoin Ordinals geliştiricileriyle bağlantılı değil.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön