28 / 04 / 2024

Bitcoin’de geri sayım başladı! Bitcoin’de yeni 'boğa piyasası' başlayacak...

Bitcoin’de geri sayım başladı! Bitcoin’de yeni 'boğa piyasası' başlayacak...

Yaklaşık olarak 4 yılda bir yapılan Bitcoin yarılanmasına sayılı günler kaldığı açıklandı. Buan göre, Bitcoin’de diğer üç yarılanmayı boğa piyasası izlerken, Nisan 2024'te tamamlanması istenilen Bitcoin yarılanmasında da benzer bir artışın olup olmayacağı da merak ediliyor. İşte haberin detayları...



Her dört yılda bir gerçekleşen ve Bitcoin madenciliği sürecinde blok başına ödülleri yarıya indiren Bitcoin yarılanmasına (halving) 140 günden daha az kaldığı kaydedildi. Bugüne kadar Bitcoin rakamına orta ve uzun vadede olumlu etki eden olayın Nisan 2024 senesinde olacağı belirlenirken, halving’e dair ilk değerlendirmeler de gelmeye de başladığı kaydedildi.

2023’ü pek çok varlığa ve hisse senedine göre daha iyi performans ile kapatan kripto para birimlerinden Bitcoin,artış ve düşüşleri ile manşetlerinden inmezken, 2024’teki Bitcoin yarılanmasının kripto gündeminde önemli bir yer tutacağı gerçeği de belirginleşmeye başladı. Nisan 2024 itibarıyla tamamlanması beklenen ve Bitcoin madenciliğinden elde edilen ödülleri yarı yarıya indiren Bitcoin yarılanmasına 140 günden az kaldı. Ukrayna merkezli kripto para borsası ve Trabzonspor, FC Barcelona gibi kulüplerin resmi kripto para ortağı WhiteBIT, Bitcoin yarılanmasına ilişkin merak edilenleri cevapladı.

ÜÇ YARILAMAYIDA BOĞA PİYASASI İZLEDİ

ekonomim.com'da yer alan verilere göre; Bitcoin’de ilk yarılanmanın Kasım 2012’de gerçekleştiğini hatırlatan Volodymyr Nosov, “2012’nin sonuna kadar Bitcoin fiyatında dikkate değer bir gelişme görülmese de, kripto para birimlerinin piyasa değeri açısından en büyüğü 2013 yılını 1000 doların üzerinde tamamladı. Temmuz 2016’da ikinci yarılanma gerçekleşti. Bitcoin tarihinin en kritik boğa koşularından biri de bu yarılanmayı takip eden yılda yani 2017’de görüldü. O yılı yaklaşık 11 bin dolar seviyesinde tamamlayan Bitcoin’in bu yükselişi, bir sonraki yarılanmaya kadar sürdüğü belirtldi.

Bitcoin’de geri sayım başladı! Bitcoin’de yeni boğa piyasası başlayacak...

MÜŞTERİ VARLIKLARI TUTULUYOR

WhiteBIT tarafından yapılan açıklama ile , Bitcoin yarılanmasının kripto para topluluğu için en kritik olaylardan biri olduğu ve Bitcoin için uzun vadeli yatırım düşünen yatırımcıların bu kavramın nasıl çalıştığını anlamasının önemi kaydedildi. Bitcoin'in kripto para birimlerinin amiral gemisi olduğu ve bu sebep ile her kripto para borsasından alınabileceği kaydedilirken  güvenlik konusu da belirtildi.

Ukrayna'da kurulan ve savaşa rağmen Avrupa'nın en büyük kripto para borsalarından birine dönüşen WhiteBIT olarak, müşteri varlıklarının yüzde 96'sını soğuk cüzdanlarda saklayan kripto para borsasının web uygulama güvenlik duvarı gibi güvenlik teknolojileri, siber güvenlik şirketi Hacken.io tarafından 2022 yılında yüksek seviyede koruma sağladıkları yönünde onaylandığı kaydedildi. Bu noktada yatırımcıların, kolay Bitcoin alım satımı yapabilecekleri, lira, dolar, euro ve diğer itibari para birimleriyle işlem gerçekleştirebilecekleri kripto para borsalarını tercih etmeleri istendi.

Bitcoin'de yükseliş devam eder mi?

Bitcoin yükselişte! Bitcoin fiyatlarının yükselişi 21 ayın zirvesinde seyrediyor...

Bitcoin fiyatlarında güçlü yükseliş devam ediyor!

Kripto para piyasası hareketlendi, Bitcoin 37 bin dolara yükseldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön