02 / 05 / 2024

Bitcoin yükselişte! Bitcoin fiyatlarının yükselişi 21 ayın zirvesinde seyrediyor...

Bitcoin yükselişte! Bitcoin fiyatlarının yükselişi 21 ayın zirvesinde seyrediyor...

Kripto para piyasalarında hareketlilik devam ederken, Bitcoin rakamları da  41 bin doları geçerek  21 ayın en düşük seviyesine geldi. İşte haberin ayrıntıları...



Bitcoin rakamları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2024 senesinin ilk yarısında faiz indirimine başlayacağına yönelik beklentilerin artamsı ile , ABD tahvil faizlerinin azalması ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) Bitcoin spot ETF'sini (borsa yatırım fonu) yakında onaylayacağına ilişkin beklentilerle artarken, Nisan 2022 tarihinden bu yana ilk kez 41 bin doların üzerine kadar yükseldi.

En popüler kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) rakamları, bugün içerisinde en yüksek 41 bin 756 doları görürken, saat 10.10 itibarı ile yüzde 6,99 oranında primle 41 bin 472 dolar seviyesinde işlem görmektedir. Öte yandan, Bitcoin son yedi günlük işlemlerde yüzde 11'in üzerinde değer kazanırken; piyasa değeri 810 milyar dolar olarak gerçekleşti.

İşlem hacmi en yüksek ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) ise, şu dakikalarda dünkü kapanışına göre yaklaşık yüzde 7,63 oranında kazançla 2 bin 248 dolar seviyesinde hareket ediyor. ETH, gün içerisinde en yüksek 2 bin 260 doları görürken; son 7 gün içerisinde yüzde 9,83 yakın arttı. Buna göre, küresel bazda kripto paraların piyasa değeri, son 24 saatte yaklaşık yüzde 3,99 oranında değer kazanarak 1,54 trilyon dolara kadar ilerledi. 

Bitcoin yükselişte! Bitcoin fiyatlarının yükselişi 21 ayın zirvesinde seyrediyor...

BİTCOİN YÖNELİK BİR ADIM DAHA GERÇEKLEŞTİ

Bu düreçte, analistler, Bitcoin'de spot ETF'nin kullanıma sunulmasını, dijital para biriminin daha fazla dağıtımına ve kabulüne yönelik önemli bir adım olarak görüyor. Dünyanın en büyük varlık yönetim firması olan Blackrock ile VanEck, WisdomTree (WT.N), Fidelity, Bitwise, Grayscale Investmens ve Invesco, SEC'e Bitcoin spot ETF'si için başvurmuştu. Kasım 2021 yılıda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin 990 dolarda bulunan Bitcoin, söz konusu tarihten bu yana yaklaşık yüzde 39 değer kaybetti.

BİTCOİN NEDİR?

Dünyanın yaygın olarak kabul gören ilk kripto para birimi. İnsanlar Bitcoin kullanarak, internet üzerinden birbirlerine güvenli bir şekilde doğrudan dijital para gönderebilir.

Bitcoin fiyatlarında güçlü yükseliş devam ediyor!

Kripto para piyasası hareketlendi, Bitcoin 37 bin dolara yükseldi!

Kripto para piyasasında neler oluyor? Hangi coin’ler değer kazandı, hangileri kaybetti? Hemen bakın!

Kripto paralarda neler oluyor? Bitcoin yatay hareket ederken altcoinler yükseliyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön