02 / 05 / 2024

Bitcoin'de yükseliş devam eder mi?

Bitcoin'de yükseliş devam eder mi?

Kripto para piyasalarında hareketlilik devam ediyor. Buna göre, bitcoin fiyatları, 44 bin doları geçerek geçtiğimiz 21 ayın zirve seviyesine geldi. Piyasa değeri, 1,59 trilyon dolara kadar çıktı. İşte haberin ayrıntıları...



Bitcoin fiyatları, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunun onaylanacağına dair beklentiler kapsamında, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) şahin para politikasının sonuna geldiğine ilişkin yaşanan para piyasalarındaki fiyatlamalar ile  Fed'in yüzde 70 ihtimalle gelecek sene mart ayında politika faizinde indirimlere başlayabileceğine dair öngörülerle tırmanışını sürdürdüğü kaydedildi.

ekonomim.com'dan Şenay Zeren'in hanerine göre, CoinTR CEO'su Ali Eşelioğlu, kripto para dünyasındaki gelişmeleri yorumladı. Bu kapsamda, Bitcoin'de spot ETF'nin kullanılması, kripto paranın daha çok dağıtımına ve kabulüne yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Dünyanın en büyük varlık yönetim firması olan Blackrock ile VanEck, WisdomTree (WT.N), Fidelity, Bitwise, Grayscale Investmens ve Invesco, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) Bitcoin spot ETF'si için başvuruda bulunmuştu.

Bitcoin de yükseliş devam eder mi?

BİTCOİN VE ETHEREUM FİYATLARI NE DURUMDA? 

Bitcoin (BTC), bugünkü işlemlerde 44 bin 519 dolara kadar yükselerek, Nisan 2022 tarihinden bu zamana kadar gördüğü en yüksek seviyeyi de tekrarladı. Lider kripto para birimi, saat 10.12 itibarı ile yüzde 0,44 kayıp ile 43 bin 722 dolarda işlem gördü. Bitcoin son 7 günlük işlemlerde yüzde 14'ün üzerinde değer kazanırken; piyasa değeri ise 852 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bitcoin fiyatları, Kasım 2021 yılında tüm zamanların en fazla seviyesini 68 bin 990 dolara taşırken; zirve seviyeden bu yana yaklaşık yüzde 35 değer yitirdi. İşlem hacmi ise en yüksek ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) ise, şu dakikalarda dünkü kapanışına göre yaklaşık yüzde 0,18 oranında primle 2 bin 269 dolarda hareket ediyor. ETH, gün içerisinde en yüksek 2 bin 311 doları görürken; son 7 gün içerisinde yüzde 10'a yakın yükseldi. Küresel bazda kripto paraların piyasa değeri, son 24 saatte yaklaşık yüzde 3,63 oranında değer kazanarak 1,59 trilyon dolara kadar çıktı.

Bitcoin yükselişte! Bitcoin fiyatlarının yükselişi 21 ayın zirvesinde seyrediyor...

Bitcoin fiyatlarında güçlü yükseliş devam ediyor!

Kripto para piyasası hareketlendi, Bitcoin 37 bin dolara yükseldi!

Kripto paralarda neler oluyor? Bitcoin yatay hareket ederken altcoinler yükseliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön