27 / 04 / 2024

Bitcoin'de dün hızlı yükselil bugün terse döndü!

Bitcoin'de dün hızlı yükselil bugün terse döndü!

Bitcoin rakamları, dün hızlı bir şekilde yükseliş ile 45 bin doların üzerinde artarak 21 ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra, bugün haber akışlarının etkisi ile yükseliş terse döndü ve düşüşünü yüzde 9'un üzerine kadar taşıdığı açıklandı. İşte detaylar...



Bitcoin fiyatı, dünkü yapılan işlemlerde 45 bin 952 dolara kadar çıkarak 21 ayın en yüksek seviyesi gördükten sonra, bugün ise gelen keskin satışlar ile değer kaybını yüzde 9'un üzerine kadar çıkardığı belirtildi. 40 bin 446 dolara kadar düşenlider kripto para birimi, saat 15.49 itibarı ile yüzde 5,13 kayıp ile 42 bin 296 dolarda işlem görüyor. Ethereum ise, şu dakikalarda dünkü kapanışına göre yüzde 6,12 düşüşle 2 bin 217 dolar seviyesinde hareket ediyor. 

Bitcoin fiyatının düşmesi ile , Matrixport'un bugün yayınladığı değerlendirmede ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) tüm spot Bitcoin ETF  (borsa yatırım fonu) başvurularını reddedeceğini öngörmesinin etkili olduğu öne sürülüyor.

 Bitcoin de dün hızlı yükselil bugün terse döndü!

Matrixport, ETF başvurularının kabul edileceğinin satın alınmaya başlandığı eylülden bu yana kriptoparalara 14 milyar dolar giriş olduğunu, bunun 10 milyar dolarının doğrudan ETF başvurularının kabul edileceği beklentileri ile ilişkili olduğunu öngördüklerini kaydetti. Ayrıca, kuruluş, SEC spot Bitcoin ETF başvurularını reddetse de Bitcoin fiyatının 2024 yılı sonunda yılın başındaki 42 bin doların üzerinde bir yerde olacağını da öngördü.

DÜN BİTCOİN 21 AYIN ZİRVESİNİ YAKALAMIŞTI

En popüler kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, dün SEC'in Bitcoin ETF’ini onaylayacağına yönelik oluşan iyimser hava ile 45 bin doları aşarak Nisan 2022’den bu yana en yüksek seviyesine kadar geldi. 

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock ile VanEck, WisdomTree (WT.N), Fidelity, Bitwise, Grayscale Investmens ve Invesco’nun aralarında bulunduğu 13 firma, SEC'e, Bitcoin ETF'si için başvurmuştu. Buna göre, Bitcoin ETF'inin kabul görmesi ile  işlem hacmi en fazla olan  kripto para biriminin daha da fazla dağıtımına ve kabulüne yönelik önemli bir adım olarak yer alıyor.

Bitcoin son 21 ayın zirvesinde seyrediyor...

Altın, dolar, borsa, bitcoin... 2023'te en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Kripto para piyasasının 2022-2023 yılı özeti...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön