29 / 04 / 2024

Kripto para borsasında neler oluyor? Bitcoin 34 bin dolarda kalacak mı? Hemen bakın!

Kripto para borsasında neler oluyor? Bitcoin 34 bin dolarda kalacak mı? Hemen bakın!

Bitcoin (BTC) hafta sonuna 34 bin dolar seviyesinde girerken bir çok kripto para da bu rüzgarın etkisiyle yükseliş yaşadı. MINA, LINK ve FLOKI gibi kripto para birimlerinde yüzde 50’nin üzerinde artışlar oldu.



Kripto para piyasası, bol yükselişli ve FOMO (Fırsatı kaçırma endişesi) yaratan bir haftayı geride bırakırken, Bitcoin, ETF’lerin de etkisiyle pazartesi gününden bu yana yüzde 15 oranında bir çıkışa imza attı. Bitcoin’deki bu hızlı artış, altcoin’lere de rahatlama rallisi yaptırdı.

Lider kripto para birimi BTC, 34 bin doların etrafında gezinmeyi sürdürürken, MINA, LINK ve FLOKI gibi kripto para birimlerinde yüzde 50’nin üzerinde yükselişler yaşandı.

Kripto piyasasının hareketliliği ışığında, günün öne çıkan kripto paraları şöyle oldu:

En çok artış yaşayan coin’ler listesinde son 24 saatte yüzde 9,41 yükseliş gösteren Injective (INJ) zirveye çıktı. Yüzde 8,8’lik artışla Neo (NEO) ikinci sırada, yüzde 8,73’lük artışla THORChain (RUNE) üçüncü sırada, yüzde 7,12’lik artışla Bitcoin SV (BSV) dördüncü ve son olarak yüzde 7’lik artışla Aptos (APT) beşinci sıraya yerleşti.

HANGİ COİNLER KAYBETTİRDİ?

En fazla değer kaybeden coin’ler listesinin ilk sırasına Floki (FLOKI) çıktı. FLOKI, son 24 saatte yüzde 5 düşüş yaşayarak zirvede yer aldı. Ardından Toncoin (TON) ikinci sırayı aldı. TON’un değeri son 24 saatte yüzde 2,67 oranında düşüş gösterdi. Üçüncü sıranın sahibi, yüzde 2,27’lik düşüşle Dogecoin (DOGE) oldu. Dördüncü sırada yüzde 1,41’lik düşüşle XDC Network (XDX) ve beşinci sırada yüzde 1,10’luk inişle Rocket Pool (RPL) yer aldı.

Kripto para borsasında neler oluyor? Bitcoin 34 bin dolarda kalacak mı? Hemen bakın!

LINK 6 GÜNDE YÜZDE 60 ARTTI!

Coinkolik.com’un haberine göre kripto para birimi Chainlink (LINK) son dönemde büyük bir yükseliş yaşadı ve fiyatı yalnızca son 6 günde yüzde 60 oranında artış kaydetti. Ancak analist Cryptonary, bu dikey hareketin sürdürülebilir olmadığını belirtti. Yakın zamanda attığı bir tweet dizisinde, LINK’in bu yeni yüksek seviyeleri koruyup koruyamayacağını veya bir geri çekilmenin zamanı gelip gelmediğini araştıran teknik analizler sunmuştu.

Cryptonary, LINK’in kısa vadeli performansını özetleyerek; bu kadar hızlı bir yükselişin genellikle dayanıklılıktan yoksun olduğunu ve bu durumun bir düzeltmeye uğrayacağını ifade etti.

Analiz, LINK’in 10 dolar aralığına girmek için nasıl 9,67 dolardan destek bulduğuna dikkat çekti. Ancak 11 dolar civarında satış baskısı ortaya çıkınca bir direnç oluştu. Bu arada, RSI gibi momentum göstergeleri yükselişin ardından aşırı alım koşullarını göstermeye başladı. Bu da yakında bir geri çekilmenin gelebileceği şeklinde değerlendirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön