28 / 04 / 2024

Kripto para borsasında neler oluyor? Hangi paralar kazandırdı, hangileri kaybettirdi? Hemen bakın!

Kripto para borsasında neler oluyor? Hangi paralar kazandırdı, hangileri kaybettirdi? Hemen bakın!

Jeopolitik riskler kripto para borsasını da etkiledi. 27 bin dolara kadar geri çekilen Bitcoin (BTC), bir çok altcoin’de de büyük etki yarattı.



Küresel anlamda birçok sıkıntının devam etmesi ve kripto tarafında yeniden boy gösteren Fud’lar (piyasadaki korku ve endişe iklimi), Bitcoin’i 27.000 dolara kadar çekti. Bu dönemde birçok altcoin’de sert düşüşler yaşandı.

coinkolik.com’da yer alan habere göre en çok yükselen coin’ler listesinde son 24 saatte yüzde 8,31 artış elde eden Tezos (XTZ) zirveye çıktı. Yüzde 3,77’lik yükselişle birlikte Cosmos (ATOM) ikinci sırada yer aldı. Yüzde 3,59’luk yükseliş kaydeden Klaytn (KLAY) üçüncü sırada, yüzde 3,20’lik artışla THORChain (RUNE) dördüncü sıraya yerleşti. Bitcoin SV (BSV) ise yüzde 3,03’lük artışla beşinci sırada yer aldı.

Kripto para borsasında neler oluyor? Hangi paralar kazandırdı, hangileri kaybettirdi? Hemen bakın!

En çok düşen coin’ler listesinin ilk sırasında MultiverseX (EGLD) yer aldı. EGLD son 24 saatte yüzde 2,65 oranında düşüş göstererek zirveye çıktı. Ardından ise Filecoin (FIL) geldi. FIL son 24 saatte yüzde 2,51 düşüş gösterdi. Yüzde 2,31’lik düşüşle Polygon (MATIC) üçüncü sırada yer alırken, dördüncü sırayı yüzde 2,30’luk inişle IOTA (MIOTA) aldı. Son olarak beşinci sırada yüzde 2,17’lik düşüşle WOO Network (WOO) yer aldı.

BALİNALAR 20 BİN BTC BİRİKTİRDİ!

Kripto para dünyasında büyük miktarda alım satan yapanlar Balina olarak tanımlanıyor. Ve Bitcoin balinaları Ekim ayının başından bu yana yaklaşık 20 bin BTC (550 milyon dolar) biriktirdi.

Kripto analisti ve veri uzmanı Ali Martinez Ekim 2023’ün başından bu yana gerçekleşen balina hareketlerine dikkat çekti. Martinez, balinaların son 11 gün içerisinde yaklaşık 550 milyon dolarlık BTC aldığını söyledi.

Ekim başından beri 20 bin BTC biriktiren balinaların nihai amacı ise henüz bilinmiyor. Ancak birçok kripto yorumcusu, balina aktivitelerinin boğaya (finansal varlıkların yükseliş dönemi) işaret olabileceğini ifade ediyor.

 Kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta başında 28 bin dolar direncinden sektikten sonra yüzde 2’ye yakın bir düşüş gördü. Günü 27 bin dolar bölgesinde geçiren BTC, ayı piyasasının (finansal varlıkların düştüğü dönem) şiddetlenebileceği yönündeki korkuları artırdı. Ancak söz konusu veriler olası bir boğa hazırlığını da öne çıkabileceği yorumları da yapılıyor.


 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön