28 / 04 / 2024

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

ABD'de federal mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozdu. Bu karar kripto para piyasasında doping etkisi yaptı.



Amerika Birleşik Devletleri’nde federal temyiz mahkemesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Grayscale'in spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesinin hatalı bir uygulama olduğuna karar verdi.

Mahkemenin kripto ile ETF'nin yolunu açması ile birlikte Bitcoin ve kripto hisse senetleri yükselişe geçti. Karardan sonra Bitcoin yüzde 5'in üzerinde değer kazanarak, 27 bin 500 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Grayscale sözcüsü konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, kararın Amerikalı yatırımcılar ve Bitcoin eko sistemi için ileriye doğru atılmış önemli bir adım olduğunu ifade ederek, Grayscale ekibi ve hukuk danışmanlarıyla kararın ayrıntılarını masaya yatıracaklarını ve SEC ile bir sonraki adımları ile ilgili strateji geliştireceklerinin söyledi.

SEC, geçen yıl haziran ayında Bitcoin'e dayalı bir ETF'nin (Borsa yatırım fonu) yeterli gözetimden yoksun olduğunu belirterek Grayscale'in başvurusuna red cevabı vermişti. Grayscale ise benzer Bitcoin vadeli işlem ETF'lerini onaylarken SEC'i kendi ürününe karşı ayrımcılık yapmakla suçladığı kararın bozulması için dava açmıştı.

BİTCOİN CASH DİKKAT ÇEKTİ

 Bitcoin Cash (BCH), kripto para piyasasında kazandığı değer artışı ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. Son 24 saat içerisinde %15 değer artışı sağlayan BCH, 218 dolar fiyat düzeyinde işlem gördü. BCH, piyasa değeri yüksek kripto para birimleri arasında yüzdelik olarak günün en çok yükselen kripto para birimi olarak dikkat çekti. BCH’nin piyasa değeri son artışlarla birlikte 4,2 milyar doları aştı.

BTC 28.000 DOLAR

Bitcoinhaber.net’de yer alan habere göre kripto para piyasasında genel duruma bakıldığında, Bitcoin (BTC) 28.000 dolar fiyat seviyesini aştı. BTC’nin değer kazanması, altcoinlerin de hızla yükselişe geçmesini tetikledi. Ancak Curve DAO Token (CRV), Casper (CSPR) ve Huobi Token (HT) gibi bazı kripto paralar ise değer kaybettiler. Kripto endüstrisinin toplam piyasa değeri ise 1,09 trilyon dolar düzeyine çıktı.  

EOS JAPONYA’DA İŞLEM GÖRECEK

Piyasanın dikkat çeken projelerinden biri olan EOS, uzun süren sessizliğini bozdu. EOS, 4 milyar dolarlık bir ICO yaparak tarihe geçmişti. Ancak, belirsiz bir yol haritası nedeniyle hızla top 10’dan düştü ve şu anda 54. sırada bulunuyor. EOS, Japonya’nın kripto para borsalarını ve varlıklarını değerlendiren devlet kurumu olan JVCEA’dan onay aldı. Böylece EOS, Japonya’daki kripto para borsalarında Japon Yeni paritesinde kullanıcılara sunulacak.


 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön