27 / 04 / 2024

Kripto para piyasalarında neler oluyor? Bitcoin’de yükseliş ne zaman başlayacak?

Kripto para piyasalarında neler oluyor? Bitcoin’de yükseliş ne zaman başlayacak?

Kripto para piyasalarında hareketli günler devam ediyor. En çok tercih edilen kripto para birimlerinden Bitcoin, zor geçen bir haftanın ardından haftanın ikinci gününde 26 bin dolar seviyelerinden işlem görüyor.



Uzmanlar, kripto para borsalarındaki hareketliliğin küresel piyasalar bağlantılı olarak devam edeceği görüşünde. Kripto para piyasalarındaki gelişmeleri değerlendiren Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, bu haftanın en önemli gündem maddeleri arasında; Çin’den gelecek ekonomik veriler ve cuma günü Amerikan Merkez Bankası Fed Başkanı George Powell’in, Jackson Hole’da yapacağı konuşma olacağını ifade etti.

Yorak, satın alma paritesine göre dünyanın en büyük ekonomisi olan ve dünyanın üretim üssü Çin’in büyümeyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşamasının ve ülkenin deflasyona girme riskinin küresel ekonomik görünümüde etkileyeceği görüşünü savundu. Bu riskin de genel olarak küresel piyasalara risk iştahının azalması yoluyla baskı yapacağını kaydeden Alper Samet Yorak, son dönemde kripto para piyasalarındaki hacimlerin azalmasının en önemli nedenlerinden birisinin de Çin kaynaklı gelişmeler olduğunun altını çizdi.

POWELL’IN MESAJLARI BEKLENİYOR

Yorak, Fed Başkanı Powell’in Jackson Hole’da yapacağı konuşmanın da kripto para piyasaları açısından önemli olduğuna vurgu yaparak faiz artırımlarının sonuna yaklaşılırken enflasyon görünümü ve para politikası hakkında vereceği mesajların etkili olacağına dikkat çekti.  Diğer yandan bazı uzmanlar, Fed Başkanı’nın kısa vadeli para politikası sorunları hakkında daha fazla şahin mesajlar verebileceğine ilişkin yorumlarda bulunuyor.

Powell, geçen yıl beklenenden bir hayli şahin mesajlar açıklamıştı. Bu açıklamalar sonrası kripto para piyasalarında derin düşüşler yaşanırken, Bitcoin’de yüzde 5’e varan günlük düşüşler gerçekleşmişti.

Yorak, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede; Bitcoin düşüşünün ardından önde gelen varlık yönetim firmalarından Grayscale, Bitway ve ProShares’de bulunan kripto para yatırım ürünlerinde çıkış yaşandığını hatırlatarak, “Bir önceki hafta 28 milyon doların üzerinde giriş olurken geçen hafta 55 milyon dolarlık geri çekilme yaşandı. Bunun son düşüşle ilgisi olduğu düşünülse de CoinShares analizine göre sözkonusu durum spot Bitcoin ETF onayının gecikmesinden kaynaklı endişelerden de kaynaklanabilir” yorumunda bulundu.

Öte yandan; Bitcoin sabah saatlerinde 26 dolar civarında denge ararken Ethereum bin 670 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön