27 / 04 / 2024

Kripto para piyasalarını neler bekliyor?

Kripto para piyasalarını neler bekliyor?

Kripto para piyasalarında dalgası seyirler, değer artışları ve düşüşleri devam ediyor. Peki kripto para piyasalarını neler bekliyor? Albcoin Araştırma Müdürü Helin Çelik, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.



Kripto paralar gündemden düşmüyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; kriptoların en yüksek hacimli birimi olan Bitcoin, varlık yönetimi şirketi Tudor Investment Corporation kurucusu ve yöneticisi olan ABD'li milyarder Paul Tudor Jones tarafından yapılan açıklamaların ardından değer kazandı. 

Paul Tudor Jones tarafından, "portföy çeşitlendirici" şeklinde nitelendirilen Bitcoin, değer kazandı ve 40 bin doların üzerinde oldu.Yaşananların yansımalarıyla, son 24 saat içinde 39,609.47 ve 41,295.27 dolar arasında seyreden Bitcoin, yüzde 0.59 gerileme ile 40,310.30 dolara düşerken, birimin haftalık kazancı yüzde 22.27 şeklinde belirlendi. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi de yaklaşık 8.0 milyar dolar gerileyerek, 748 milyar dolara düştü.

Kripto para piyasalarını neler bekliyor?

Kripto para piyasalarındaki ikinci büyük birim olan Ethereum da, 2,504.24 ve 2,639.23 dolar arasında seyrettiği son 24 saatte yüzde 3.95 gerileme ile 2,533.61 dolara düştü. Birimin haftalık kazancı yüzde 3.44 ve piyasa hacmi de yaklaşık 8.0 milyar dolar tutarındaki gerileme ile 292 milyar dolar civarında oldu. 

Kripto para piyasalarındaki 3'üncü büyük birim olan Tether ise, 0.9997 ve 1.00 dolar arasında seyrettiği son 24 saatte, yüzde 0.03 düşüş göstererek 1.00 dolar oldu. Birimin haftalık kaybı yüzde 0.10 olarak gerçekleşirken, piyasa hacmi de değişmedi ve 62 milyar dolar seviyesinde oldu.

Piyasalarda yapılan satış ağırlıklı işlemlerin yansımalarıyla, kripto para piyasalarının en büyük 100 biriminden 77 birimin değeri son 24 saatte azalırken, gerileyenlerden dokuz birim de ilk 10 birim arasında yer alıyordu.

Bu gelişmelerle bütün piyasalardaki toplam hacim 1.0 trilyon 709 milyar dolar ile 1.5 trilyon doların üzerinde oldu. Kripto para piyasalarındaki toplam hacim ilk defa; 

- 7 Ocak 2021'de 1.0 trilyon dolar, 
- 15 Şubat 2021'de 1.5 trilyon dolar,
- 10 Nisan 2021 tarihinde 2.0 trilyon dolar, 

- 7 Mayıs 2021 tarihinde  2.5 trilyon dolar sınırını geride bıraktı. 

Kripto para piyasalarını neler bekliyor?

Toplam 10,452 kripto para birimi ile işlem yapılan 382 piyasadaki toplam piyasa hacminin yüzde 43.8'i Bitcoin'den, yüzde 17.1'ini de Ethereum'dan meydana geldi. Tüm piyasalardaki 24 saatlik işlem hacmi ise 87 milyar dolar seviyesinde oldu.

Kripto para piyasalarında dalgası seyirler, değer artışları ve düşüşleri devam ediyor. Albcoin Araştırma Müdürü Helin Çelik, kripto para piyasalarındaki dalgalanmaları değerlendirdi ve kripto para piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.  İşte o açıklamalar:

Kripto para piyasalarını neler bekliyor?

"MicroStrategy yeniden Bitcoin alıyor. Sert satış baskısı yaşayan Bitcoin, birkaç haftadır 30.000’lerde sürdürdüğü mücadelesini kazandı. Haftalardır ilk kez 40,000’lere geçiş yapan kripto para biriminde MicroStrategy varlıklarını 100,000’e çıkatmayı hedefliyor.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) indirimli alım dönemini başlatıyor. Yönetimi altında 24 milyar dolar varlığı olan GBTC belirli bir süre kilitleyip çıkardığı BTC’lerde nakit çekime izin vererek negatif prim yaratıyor. Yanı sıra, spot piyasaya BTC’lerin açılmasının oynaklığı artırabileceği düşünülüyor.

Bitcoin’in beklenen güncellemesi Taproot’un Kasım’da gerçekleşmesi bekleniyor. Aktivasyonu başarılı bir şekilde ilerleyen Taproot başarılı bir şekilde tamamlanırsa ilk konsensüs değişikliği gerçekleşmiş olacak.

Çin Merkez Bankası "dijital yuan cüzdanı"nı tanıttı. Dijital para birimi geliştirmesini hızlı bir şekilde tamamlamayı hedefleyen Çin, dijital yuanının cüzdan özelliklerini görücüye çıkardı. Donanım ve yazılım saklama seçenekleriyle cüzdan tipi özel ve açık cüzdan tipiyle 2’ye ayrılacak.

Bitcoin Madencilik Zorluğu Düşüşteİki haftada bir zorluk derecesi ayarlanan hash rate yaşanan düşüşün ardından ikinci kez düşüş yaşadı. Yaşanan düşüşle birlikte bir aydaki değişim oranı yüzde 20.6’ya gerilemiş oldu."

Türk kripto para borsası Bitay yurtdışına açılıyor!

Kripto para yüzünden zarar eden ünlü isimler!

Kripto paralar hobi mi, yoksa gerçek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön