30 / 04 / 2024

Kripto borsasını neler bekliyor?

Kripto borsasını neler bekliyor?

Piyasaya çıktığı günden bu zamana birçok yatırımcısına para kazandıran kripto para bazı yatırımcıları zarar uğrattı. Peki, kripto para borsasını neler bekliyor?



Dünya genelindekü tüm yatırıcımların gözü kulağı kripto para borsasında. Hürriyet'ten Cem Özenen'in haberine göre; ilk çıktığı günden beri yatırımcılarına büyük kazanç sağlayan ancak son zamanlarda kan kaybı yaşayan Bitcoin ve kripto para borsası tartışmaların odak noktası haline geldi. 

Mayıs ayı kabus oldu

Mart'ta yatırımcısına neredeyse yüzde 90 kazanç sağlayan Bitcoin, son bir ay içerisinde hızlı bir şekilde değer kaybetti. Hem devlet hem büyük şirketleri karşısına alan Bitcoin, Mayıs ayında kabus yaşadı. 

Kripto borsasını neler bekliyor?

Hem Musk hem Çin

Dünya genelinde bir çok ekonomi uzmanı Bitcoin'deki düşüşün devam edeceğini belirtiyor. Bazı ekonomistler bu düşüşün kısa süre içerisinde sona ereceği görüşünde. BBC News’in İngiliz yazarı Rory Cellan-Jones Bitcoin'in balon bir birim olduğunu söyleyerek "Aradan 8 yıl geçti ve halen Bitcoin ile bir sandviç bile alamıyorum. Dolayısıyla Bitcoin’in yakın zamanda gelişmiş bir para birimi olarak kabul göreceğine inancım yok” Bitcoin'de yatırımcıların zarar görmeye devam edeceğini dile getirdi. 

Kripto borsasını neler bekliyor?

Kayıp yüzde 54

Yaşanan gelişmeler sonrasında son 24 saat içinde 29 bin 900 ve 40 bin 725 dolar arasında gidip gelen Bitcoin, yüzde 1.32 düşüş yaşayarak 39.626 dolara geriledi. Bitcoin'in haftalık kaybı ise yüzde 22 oldu. Bitcoin’in toplam piyasa hacmi de 741 milyar dolar civarındaydı. Bitcoin 14 Nisan tarihinde 64 bin 813'e ulaşmıştı. 29 bin 900 dolara kadar düşen Bitcoin'de yüzde 54 oranında değer kaybı yaşanmıştı. Ethereum da, 1.952 ve 3.026 dolar arasında dalgalı bir seyir halinde kalarak saatte yüzde 14.90 değer kaybederek 2.570 dolara indi. Birim haftalık olarak  yüzde 34.99 değer kaybetti ve piyasa hacmi de 299 milyar dolar ile 300 milyar doların altına düştü.

Kripto paralardaki açmaz ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön