28 / 04 / 2024

Yakın gelecekte altını neler bekliyor?

 Yakın gelecekte altını neler bekliyor?

Altına yatırım yapan ya da yapmayı düşünenler ‘altın piyasasını neler bekliyor’ sorusuna cevap ararken Merk Investment Başkan ve Baş Yatırım Sorumlusu Axel Merk’ten önemli bir değerlendirme geldi.



Altın fiyatların yeni haftada da yükseliş trendini koruyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan Fed mayıs ayı toplantı tutanaklarının yayınlanması ile piyasadaki risk iştahı arttı. Geride kalan cuma günü Amerika Birleşik Devletleri'nde açıklanan kişisel tüketim harcamalarının yıllık bazde son dört ayın en düşük artışını göstermesi baskıların azalacağı şeklinde yorumlandı.

Bu bilgiler ışığında yatırımcıların endişelerinin geride kaldığı sonucuna varılırken Fed'in faiz artırımına gitmede ne kadar esnek davranacağına yönelik sinyaller alma açısından da bu hafta büyük öneme sahip.

 Yakın gelecekte altını neler bekliyor?

Piyasaların Gözü Bu Gelişmelerde

Uzmanlar bu hafta Avrupa'dan gelecek enflasyon verilerini takip edecek. Asya genelinde ise Çin'in koronavirüs tedbirleri gündemin ana odağı durumunda. Görece daha esnek bir para politikasını benimseyen Japonya Merkez Bankası'nın yönlendirmeleri de yakından izlenecek.

Belirsizlik En Büyük Düşman

Altına yatırım yapan ya da yapmayı düşünenler ‘altın piyasasını neler bekliyor’ sorusuna cevap ararken Merk Investment Başkan ve Baş Yatırım Sorumlusu Axel Merk’ten önemli bir değerlendirme geldi.

Federal Rezerv’in istikrarsız konumunu çok dar bir uçurumun kenarında yürümeye benzeten Merk, "Merkez bankası enflasyonu kontrol altına almak istese de, piyasaların giderek daha fazla endişe duyduğu bir durgunluk yaratma riskini almayacak." dedi.

Pershing Square Capital Management’ın kurucusu Bill Ackman ise, Fedi'in artık daha agresif davranması gerektiğini ifade etti.

 Yakın gelecekte altını neler bekliyor?

“Belirsizlik, kısa vadede piyasaların en büyük düşmanıdır.  Fed, şimdi agresif bir şekilde oranları yükseltip herkes için ekonominin gücünü muhafaze edebilir.

Altının yarını

Uzmanlara göre enflasyon oranları Federal Rezerv’e biraz nefes alma fırsatı veriyor, bu yüzden sert konuşmalar devam edecek. Axel Merk, altının bir rolü için şu ifadeyi kullandı.

“Altın, dün sahip olduğunuz için her zaman yüzünüzü güldüren bir varlıktır ama neden yarın alacağınıza dair bir fikriniz olmaz."

Editörün Notu: Bu haber 30 Mayıs 2022, saat 23.18'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 39 kuruş, euro 17 lira 67 kuruş, altının gramı ise 978 lira 27 kuruş değerindedir. 

Reuters'tan korkutan 'dolar' yorumu: "Türkiye için kriz kapıda"

Ekonomide Gözler Kritik Açıklamada

3600 Ek Göstergede Son Durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön