27 / 04 / 2024

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı. FED geçen ay faiz oranını sabit tutma kararı almıştı.



Haziran ayında gerçekleştirilen para politikası kurulu toplantısında faiz oranını sabit tutma kararı veren ABD merkez bankası FED, temmuz toplantısı için 25-26 Temmuz tarihlerinde tekrardan bir araya gelecek. Bu kapsamda kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı.

CoinMarketCap tarafından açıklanan verilere göre kripto para birimleri arasında değer bakımından en büyük 4.kripto para birimi sayılan XRP'nin geliştircisi Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu arasındaki 2 yıllık davada ilk karar, geçtiğimiz haftalarda açıklandı.

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Ripple'ın yatırımcıları XRP'i bir menkul kıymet olarak sağlayarak yanılttığı yönündeki suçlamaların geçersizliğine dikkat çeken ve Ripple lehine olan karar, kripto para piyasalarında sevinçle karşılandı. Kararı izleyen 24 saat içinde Ripple'ın yüzde 75 arttığı bilinse de Bitcoin yatırımcıları, 26 Temmuz tarihinde günü açıklanacak olan FED faiz kararına odaklandı. 

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi. İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön