27 / 04 / 2024

Piyasaların gözü FED faiz kararında! Dolarda yükseliş devam ediyor mu?

Piyasaların gözü FED faiz kararında! Dolarda yükseliş devam ediyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının hemen ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti. Piyasaların gözü Amerika Merkez Bankası'na (FED) çevrildi. İşte detaylar...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ağustos ayı politika faizini beklentilerin üzerinde 750 baz puan yükseliş yaparak, faizi yüzde 17,50'den yüzde 25 seviyesine çıkardı. Karardan hemen sonra döviz kurları başta olmak üzere altın fiyatları geriledi. 

Solar 27 TL seviyelerinden 26 TL seviyelerine kadar gerildi. Bu kapsamda FED faiz kararı ile ilgili araştırmalar hız kazandı.

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeler yatırımcıların odağında. Dolar alıp satmak isteyenler güncel dolar alış ve satış fiyatını merak ediyor. 

Güncel dolar/TL kurunda yatay seyir devam ediyor. Dolar endeksi ise 104 seviyesi ile değerlenirken dolar/TL kuru alış fiyatı bugün 26,53 lira, satış fiyatı ise 26,902 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru alış fiyatı 28,60 lira, satış fiyatı ise 28,61 liradan değerleniyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0806 bandında hareket ediyor.

Piyasaların gözü FED faiz kararında! Dolarda yükseliş devam ediyor mu?

PİYASALARIN GÖZÜ FED FAİZ KARARINDA!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararının ardıdan piyasaların gözü şimdi de Fed faiz kararına çevrildi. 

Amerika Merkez Bankası (FED) faiz kararının 19-20 Eylül tarihlerinde açıklanması bekleniyor. 

Temmuz ayı FED faiz kararı piyasaların beklentisi yönünde faizi 25 baz puan yükselterek yüzde 5,25'ten yüzde 5,50 seviyesine çıkarmıştı. Ağustos ayında Fed'in faizler tekrar artırması bekleniyor. 

Öte yandan NTV'de yer alan detaylara göre ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faizle ilgili önemli mesajlar verdi. Powell, "Gerekli görüldüğü takdirde faizleri daha fazla artırmaya hazırız. Fed faizlere yönelik sonraki adımlara verilere bakarak karar verecek." dedi.

Fed, temmuz ayındaki son toplantısında politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltmişti.

Banka, 2023'ün ilk toplantısında 25 puanlık artışla faiz artış hızını yavaşlatmaya devam etmişti. Fed, mart ve mayıs aylarındaki toplantılarında da faiz oranını 25 puan yükseltmişti.

Hazirandaki toplantısında politika faizini 15 ay sonra ilk kez sabit tutan Fed, faiz oranını yüzde 5-5,25 aralığında bırakmıştı.

Gaziantep'te 26 bin metrekarelik konut ve ticaret imarlı arsa satılıyor! Fiyatı dudak uçuklattı!

Ek MTV ödemesi yapmayanlar dikkat: Süre daralıyor son 5 gün!

Kiralık konutlara ilişkin denetimler sıklaştı! Usulsüzlük yapanlara 7.2 milyon TL ceza kesildi! 


Geri Dön