27 / 04 / 2024

Piyasaların gözü Merkez Bankaları'na çevrildi! Kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

Piyasaların gözü Merkez Bankaları'na çevrildi! Kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

Bu hafta piyasaların gözü Çarşamba günü Amerika Merkez Bankası faiz kararı, perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?



Bu hafta kritik gelişmeler takip edilecek. Sıra ile ilk oalrak Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı, perşembe günü de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıklayacak. Kiritk haftada döviz kurları yakından takip edilirken, dolar uzun aradan sonra güne  27 liradan başladı Peki bugün euro ne kadar? Euro bugün kaç lira? 1 euro kaç TL oldu? 18 Eylül 2023 euro/TL kuru.

EURO BUGÜN KAÇ LİRA? GÜNCEL EURO ALIŞ SATIŞ FİYATI!

Dolar/TL kuru Merkez Bankası'nın politika faizini beklenti üstü artırdığı günden beri ilk kez 27 TL seviyelerini gördü. Kur haftaya 26,99 TL'den başlarken gözler euro kuruna çevrildi. 
 
Euro/TL kuru haftanın ilk işlem gününe ükselişle başladı. Bugün euro/TL kuru 28,81 liradan işlem görüyor.

Piyasaların gözü Merkez Bankaları na çevrildi! Kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?
PİYASALARIN GÖZÜ MERKEZ BANKALARINDA!

Bu hafta piyasaların gözü Merkez Bankalarında. Çarşamba günü Fed politika faiz kararını açıklayacak. Son açıklanan enflasyon rakamlarının Fed'i harekete geçirecek durumda olmaması nedeniyle Fed'in politika faizini sabit bırakması bekleniyor. Ancak toplantı sonrası Fed Başkanı Powell'ın yapacağı konuşma piyasalar tarafındn merakla takip edilecek. 

Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), politika faiz kararını açıklayacak. Yapılan anketlere göre TCMB'nin yüzde 25 olan politika faizini 500 baz puan artırımla yüzde 30'a çıkarması bekleniyor. 

Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li yatırımcılarla biraraya gelecek.

Piyasaların gözü Merkez Bankaları na çevrildi! Kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılım sağalayacağı toplantıya, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Goldman Sachs'in düzenleyeceği toplantılarda yatırımcılarla biraraya gelecek. İlk toplantı yarın  gerçekleşecek.

Merkez Bankası geçtiğimiz cuma günü Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını açıkladı. Açıklanan anket verilerine göre yıl sonu enflasyon tahminlerinin yükseldiği görüldü. Yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 67,22 oldu. Katılımcıların cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 59,46 olmuştu.

Petrol fiyatlarındaki hızlı yükseliş enflasyon endişelerini yeniden tetiklemiş görünüyor. 

Altında  ibreler yeşile döndü! Altın yatırımcıları hemen baksın! 18 Eylül 2023 Pazartesi canlı altın fiyatları

Merkez Bankası’ndan altın, dolar ve euro için yeni hamle geldi! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön