27 / 04 / 2024

Merkez Bankası’ndan altın, dolar ve euro için yeni hamle geldi! 

Merkez Bankası’ndan altın, dolar ve euro için yeni hamle geldi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB), gerçek kişi dönüşüm hesaplarının tarih koşulu ile ilgili yeni hamle geldi. 



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), gerçek kişi dönüşüm hesapları konusunda tarih koşulunda teknik değişik yaptı. Yapılan değişklikle yurt içi yerleşik gerçek kişiler 31 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarını Tirk Lirası'na çevirebilecek.

Merkez Bankası’ndan altın, dolar ve euro için yeni hamle geldi! 
MERKEZ BANKASI'NDAN YENİ HAMLE!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB),Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi konusunda Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yaptığı teknik değişiklikleri içeren tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni karara göre; yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Ağustos 2023 tarihinden itibaren bankalarda mevcut olan altın, dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarını Türk Lirasına çevirebilecek.

Daha önce yurt içi yerleşik gerçek kişilerin altın ve Döviz mevduat ve katılım fonu hesaplarından vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşüm için esas alınacak bakiyeler için belirlenen tarih 30 Haziran 2023 olarak belirlenmişti.

Türk Lirası'na çevirme işlemleri, hesap sahiplerinin isteği üzerine ve dönüşüm kuru/fiyatı üzerinden gerçekleştirilecek.

Merkez Bankası’ndan altın, dolar ve euro için yeni hamle geldi! 

MERKEZ BANKASI ZORUNLU KARŞILIKLARDA DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nin Zorunlu Karşılıklar ile ilgili Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Türk Lirası payına göre ilave zorunlu karşılık uygulamasında da hedef oran, 25 Haziran'da atılan ilk adımı tamamlayıcı şekilde olarak yüzde 57 olarak güncellendi.

Merkez Bankası’ndan altın, dolar ve euro için yeni hamle geldi! 

Gerçek ve tüzel kişi için hesaplanacak Türk lirası (TL) mevduat/katılım fonunun toplam mevduat/katılım fonu içerisinde paylarından (TL payı) düşük olanı yüzde 60'ın altında kalan bankalar için yabancı para mevduat/katılım fonu ve kıymetli maden depo hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarına 5 puan ilave edilmekteydi.

Uygulanan yeni değişiklikle birlikte söz konusu Türk Lirası payı oranı yüzde 60 seviyesinden yüzde 57'ye düşürülmüştü.

Doların kaderi 3 gün sonra yeniden yazılıyor! 1 doları bile olanlar dövizciye koşacak! Bakın dolar tam bu kadar olacak

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak! Faiz kararı ne olacak? İşte peş peşe açıklanan tahminler...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön