29 / 04 / 2024

Konut ve dükkan ödemelerinde altın, dolar ve Euro ile taksit dönemi başladı!

Konut ve dükkan ödemelerinde altın, dolar ve Euro ile taksit dönemi başladı!

Hem altın ve dolardaki yükseliş hem de inşaat malzemelerine gelen zamlar konut piyasasını da derinden etkiledi. Konut fiyatlarında artış devam ederken inşaat firmaları da taksitleri Türk Lirası yerine altın, dolar ve Euro'ya endekslemeye başladı.



İnşaat malzemelerine arka arkaya gelen zamlar, altın ve doların yükselmesi gayrimenkul ödemelerinde yeni bir dönemi başlattı. İnşaat firmaları son dönemde taksitleri altın, dolar ve Euro'ya endeksledi.

Son dönemde altın ve dolardaki yükselişin yanı sıra Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve gelmesinden sonra merakla beklenen ekonomi programının henüz netleşmemesi piyasalardaki tedirginlik devam ederken, inşaat firmalarından da çok konuşulacak kararlar geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın haziran ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketine göre, yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 37,17'den yüzde 38,55'e çıkarken, gelecek 12 ay sonundaki TÜFE beklentisi ise yüzde 29,84'ten yüzde 30,65'e çıktı.

Ayrıca ankette yıl sonu dolar tahmininde belirgin bir yükseliş görüldü. Önceki ankette 23,08 şeklinde olan dolar tahmini 26,18 seviyelerine çıktı.

Konut ve dükkan ödemelerinde altın, dolar ve Euro ile taksit dönemi başladı!

Hem altın ve doların rekor üstüne rekor kırması hem de inşaat malzemelerine gelen zamlar konut piyasasını da derinden etkiledi. 

Dolar kurunun her geçen gün yeni bir rekora imza atması demir fiyatlarını da uçururken, inşaat sektöründe gerilim de iyice arttı. İnşaat malzemelerine gelen konut fiyatlarına da yansırken, inşaat firmaları da taksitleri Türk Lirası yerine altın, dolar ve Euro'ya endekslemeye başladı.

 


Geri Dön