27 / 04 / 2024

Twitter Türkiye'de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

Twitter Türkiye'de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

Elon Musk'ın satın alınmasının ardından Twitter'da "Altın Tik" dönemi başladı ve yapılan değişikliklerle gündeme geldi. Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı...



Elon Musk döneminin başlamasının ardından sosyal medya uygulaması Twitter'da yapılan değişikliklerden biri de Mavi Tik uygulaması oldu. Musk, "Mavi Tik" uygulamasını ücretli hale getirip, sahte ve gerçek hesapları ayırt etmek zor olduğu için bir süreliğine rafa kaldırdı. Twitter'da yapılan açıklamaya göre şirket, "mavi onay rozeti" statüsünü abonelerin hizmetine yeniden sunmaya başladı, aynı anda "altın tik" uygulaması da aktif hale geldi.

Ücretli aboneler, kullanıcı adını veya profil resmini değiştirebilir, ancak onay süreci tamamlanana kadar hesaplarından "mavi onay işareti" geçici olarak kaldırılacaktır.

Twitter Türkiye de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

ALTIN TİK DÖNEMİ BAŞLADI

Twitter, "resmi" onay rozetini kademeli olarak ticari hesaplar için altın rengiyle ve devlet ve çok taraflı hesaplar için gri tonla değiştireceğini duyurdu.

12 Aralık'tan bu yana dünya çapında ve Türkiye'de birçok hesap "Altın Tik" olarak belirlendi.

Twitter'ın kendi hesabı, Musk'ın Space X, Tesla, Fenerbahçe Spor Kulübü gibi şirketler ve Türkiye'nin TRT hesabı da "Altın Tik"e katıldı.


Geri Dön