03 / 05 / 2024

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman yapılacak?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman yapılacak?

FED faiz toplantısı gündemde yer alıyor. Küresel piyasaların gözü FED faiz kararlarına çevrildi. Peki FED faiz toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar!



FED faiz kararları yatırımcılar tarafından araştırılmaya başlandı. Bu yıl 4. FED faiz toplantısı yapılacak. Toplantının tarihi kadar bu toplantıdan çıkacak kararlarda merakla bekleniyor. FED faiz kararları pek çok sektörü yakından ilgilendiriyor. İşte 2022 yılının 4. FED toplantısına dair merak edilenler...

FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

2022 yılının 4. FED toplantısı Haziran ayında ve 14-15 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 15 Haziran TSİ ile 21:00'de FED faiz kararının açıklanması bekleniyor.

FED FAİZ KARARI NE YÖNDE OLUR?

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener altın fiyatlarına yönelik yaptığı açıklamada FED'in Haziran ayı toplantısında gelen ABD enflasyon verilerini göz önünde bulundurdu. Şener, 50 baz puanlık bir artışın neredeyse kesinleşmiş olduğuna dikkat çekti.

Piyasaların beklentisi 50 baz puan bir artışın olacağı yönünde. Haziran ayı FED toplantısında 50 baz puanlık bir artışın gerçekleşmesi öngörülüyor.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Fed'in en önemli görevinin enflasyonu yeniden kontrol altına almak olduğunu ifade etti. Fiyat istikrarını ekonominin "temel taşı" olduğunu söyleyen Powell, Fed'in yumuşak bir iniş yapıp yapamayacağının Fed'in kontrolünde olmayan faktörlere de bağlı olduğunun altını çizdi.

ABD Merkez Bankası'nın enflasyonu kontrol altına alma mücadelesinin yüksek faizlerin hissedilmesiyle "bazı acılara" neden olacağını dile getirerek Powell, ancak fiyatların hızla yükselmeye devam etmesinin daha kötü bir sonuç olacağına değindi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön