27 / 04 / 2024

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler Ekim ayı Fed faiz kararına çevrildi. Özellikle altın, dolar, kripto para yatırımcıları ekimde FED'in faiz artırıp artırmayacağını merak ediyor. Peki 2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?



Eylülde ABD Merkez Bankası Fed, faizi yüzde 5,50'de sabit bırakırken, faiz metninde "Enflasyon yüksek olmaya devam ediyor, merkez bankaları enflasyon risklerine karşı oldukça dikkatli" ifadelerine yer verilmişti. Peki, 2023 Ekim FED faiz kararı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? İşte, 2023 FED toplantı takvimi ve beklentisi...

EKİM 2023 FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Piyasalar merakla Fed'in faiz kararını bekliyor. 2023 toplantı takvimine göre FED toplantısı 31 Ekim-1 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılması planlanıyor. Toplantının hemen ardından ise FED Başkanı Jerome Powell eylül ayı FED faiz kararını açıklayacak.

2023 EYLÜL AYI FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

ABD Merkez Bankası Fed 2023 Eylül faizini yüzde 5.50'de sabit tuttu ve bu kararı oybirliğiyle aldı. Fed 2023 yılı için büyüme beklentisini yüzde 1'den yüzde 2,1'e, 2024 için yüzde 1,1'den yüzde 15'e, 2025 için yüzde 1.8, 2026 yılı için de yüzde 1,8 olarak belirledi.

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

22 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİ!

Fed yetkilileri faiz oranlarını 22 yılın en yüksek seviyesinde sabit tutma kararı alırken, enflasyonla mücadele için bu yıl faiz oranlarını bir kez daha artırmaya hazır olduklarını açıkladı.

İki günlük FOMC toplantısından sonra çıkan tahminlere göre, ekonomik faaliyetlerin beklenenden daha güçlü olması nedeniyle, yetkililerin çoğunluğu faiz oranlarını gelecek yıl boyunca mevcut seviyelerine yakın tutmaları gerektiğini belirtti. 

FED FAİZ KARARI NE OLUR? 2023 FED FAİZ KARARI NE YÖNDE?

Fed, faiz beklentisi olarak 2023 yıl sonu için yüzde 5,6, 2024 yılı için yüzde 5,1, 2025 yılı için yüzde 3,9, uzun dönem için yüzde 2,5 olarak belirledi.

Fed, istihdam artışının yavaşladığını fakat güçlü olmaya devam edildiği açıklandı. Banka ayrıca 2025 yılına kadarki projeksiyonlarda politika faizinin Haziran'daki projeksiyonlara göre 50 baz puan daha yukarıda gördüğünü açıkladı.

Yayımlanan faiz metninde "Enflasyon yüksek olmaya devam ediyor, merkez bankaları enflasyon risklerine karşı oldukça dikkatli. Ekonomik aktivite güçlü, sağlam bir hızla büyüyor" değerlendirmesi de yer aldı.

Küresel piyasalar Fed’in güvercin mesajlarıyla rahatladı!

ABD'de tarım dışı istihdamın artması piyasaları tedirgin etti!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön