28 / 04 / 2024

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.



Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım başladı. Özellikle, altın, dolar ve borsa yatırımcıları Merkez Bankası'nın faiz kararı merak ediyor. Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faizleri artıracak mı? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

27 AYIN ARDINDAN BİR İLK!

Merkez Bankası, haziran ayındaki toplantısı faiz kararında yukarı yönlü adım atarak indirim sürecini 27 ay sonra sonlandırmıştı.

Yeni başkan Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk toplantısını haziran ayında gerçekleştiren Para Politikası Kurulu, politika faizini 6.5 puan artırarak yüzde 8.5’ten yüzde 15 seviyesine yükseltmişti.

Merkez Bankası temmuz toplantısında politika faizini 2.5 puan artışla yüzde 17.50 seviyesine; ağustos toplantısında 7.5 puanlık artışla yüzde 25’e çıkarmıştı. Üç aylık faiz artış serisi eylül ayında da devam etmişti. Geçen ay gerçekleştirilen toplantıda, 50 puanlık artışa giden banka politika faizini yüzde 25’ten yüzde 30 seviyesine yükseltilmişti. 

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI 2023 EKİM NE ZAMAN?

Milyonların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı takvimi  resmen belli oldu. Buna göre; Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı 26 Ekim 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak.

2023 EKİM AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ!

Merkez Bankası faiz kararının ne olacağı ise merak konusu. Binlerce kişi ''Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Merkez Bankası ekimde faizleri artıracak mı, düşerecek mi? sorularını araştırıyor. Ekonomistler bu hafta açıklanacak olan faiz kararında faizleri 25-50 puanlık artış yapılabileceğini tahmin ediyor. Yıl sonunda ise faizin yüzde 40 seviyelerine ulaşması bekleniyor. Faizde yıl sonu maksimum tahmin ise yüzde 45 seviyesi olarak öngörülüyor.

Fed'den küresel piyasalara uyarı: Jeopolitik durum geniş çaplı etki yapabilir!

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon kararı: Yıl sonu beklentisi yükseldi!

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon kararı: Yıl sonu beklentisi yükseldi!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön