28 / 04 / 2024

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon kararı: Yıl sonu beklentisi yükseldi!

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon kararı: Yıl sonu beklentisi yükseldi!

Son dakika açıklanan karara göre  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıl sonu enflasyon tahminini yükselttiğini duyurdu. 



Milyonların merakla beklediği yıl sonu enflasyon rakamı belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sene  sonu enflasyon tahminini yükselttiğini duyurdu. Açıklanan açıklamaya göre, enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 67,22 iken, bu anket döneminde yüzde 68,01 olarak kaydedildi. 

MERKEZ BANKASI'NDAN SON DAKİKA ENFLASYON KARARI!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ve profesyonelleri ile gerçekleştirdiği Ekim ayı piyasa katılımcıları ankteti sonuçları açıklandı. Bu rakamlara göre; enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 62,22 seviyesinde iken, bu anket döneminde yüzde 68,01 oldu.

12 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ!

Piyasa katılımcılarının önümüzdeki 12 ay için enflasyon beklentisi yüzde 45,28 oldu. Bir önceki ankette bu oran yüzde 44,94 seviyesindeydi.

Merkez Bankası ndan son dakika enflasyon kararı: Yıl sonu beklentisi yükseldi!

24 AY SONRA ENFLASYON BEKLENTİSİ

24 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisi ise yüzde 23,87'den yüzde 25,82'ye yükseldi.

MERKEZ BANKASI GÜNCELEME YAPMIŞTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) piyasa katılımcılarıyla birlikte gerçekleştirdiği ankete güncelleme yapıldığını açıklamıştı.

TCMB tarafından yapılan duyuruda finansal ve reel sektördeki karar alıcı ve uzman kişilerin, çeşitli makroekonomik değişkenler ile ilgili beklentilerinin izlenmesi ile ilgiili olarak uygulanan anketin katılımcı listesinin, anketin temsil gücünün artırılması amacıyla güncellenmesine karar verildiği belirtilmişti.

Bu güncellemenin ardından ankette finansal sektörden 29'u bankalardan, 24'ü de banka dışı olmak üzere 53, reel sektörden ise 17 katılımcı yer aldı. Böylelikle toplamda 70 katılımcıdan beklenti derlendi. 

2023 YILI BÜYÜME ÖNGÖRÜLERİ YÜKSELDİ

Katılımcıların GSYH 2023 yılı büyüme beklentisi eylül ayında yüzde 3,9 iken, bu ay yüzde 4,1'e çıktı olarak gerçekleşmiştir. Buna karşılık 2024 yılı büyüme beklentisi yüzde 3,8'den yüzde 3,4'e geriledi.

 

Merkez Bankası az önce açıkladı! Tüketici kredilerinin 401 milyar 611 milyon TL'si konut!
Merkez Bankası rezervleri bu hafta 1 milyar 615 milyon dolar arttı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön