27 / 04 / 2024

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları ile ilgili yeni kararını açıkladı. Yeni kararla beraber Türk lirası dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı.

KKM'de asgari faiz oranı politika faizi olarak uygulanırken, bankalar artık TL dönüşümlü kur korumalı hesaplara politika faizinin altında faiz verme imkanı elde edecek

BANKALAR ARTIK POLİTİKA FAİZİNİN ALTINDA FAİZ VEREBİLECEK!

Yeni kararın ardından bankalar, Türk lirası dönüşümlü kur korumalı hesaplara politika faizinin altında faiz verebilecek. Önceden KKM'de asgari faiz oranı politika faizi olarak uygulanıyordu.

Kur korumalı hesaplarda politika faizinin 300 baz puan üstündeki azami faiz uygulaması mart ayında bitmişti. Buna göre üst sınırı bankalar belirlemekte.

MERKEZ BANKASI'NDAN YENİ KARAR

Yeni alınan kararla birlikte standart TL mevduat desteklenirken, KKM'ye verilen faiz cazip olmayacak.

Merkez Bankası'nın politika faizinden düşük oranlar uygulanan KKM hesaplarında kur farkının banka tarafından ödenecek faiz veya kar payından yüksek ancak politika faizi ile hesaplanan tutardan düşük olması durumunda aradaki farkın tamamı banka tarafından karşılanacak.

Kur farkının politika faizi ile hesaplanan tutardan yüksek olması durumunda ise söz konusu destek tutarının, politika faizi ile hesaplanan tutara kadar olan kısmı banka tarafından ödenirken üzerindeki kısmı Merkez Bankası tarafından ödenecek.

Merkez Bankası ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

GAYE ERKAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türk Lirası varlıklara yönelik yerel ve uluslararası talebi arttırmaya kararlı olduklarını açıkladı

Erkan, "İİT-İSEDAK Merkez Bankaları Forumu Toplantısı" açılış konuşmasını yaptı. Erkan yaptığı açıklamada, son dönemdeki düzenlemelerin Türk lirası mevduat payının arttırılmasına yönelşk adımlar olduğunu belirtti. 

Erkan, "Öncü göstergeler, yerli ve yabancı yatırımcıların portföylerindeki Türk lirası varlıkların payını artırmaya başladığına işaret etmektedir. Türk lirası varlıklara yönelik yerel ve uluslararası talebi arttırmaya kararlıyız " ifadelerini kullandı. 

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması! 'Dolar ne kadar olacak?' sorusu netliğe kavuştu! Görmedim, duymadım demeyin!

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası konut ve araç kredilerinde ne olacak? Ekonomistler tüm detaylarıyla açıkladı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön