28 / 04 / 2024

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?



Federal Reserve'in faiz artışlarını tamamlamak üzere olduğu beklentilerini destekleyen Bej Kitap raporu dün açıklandı. Buna göre Federal Reserve'in Bej Kitap raporunda, ABD ekonomisindeki tüketici harcamalarının yaz aylarında turizm ve seyahat harcamalarındaki artışın etkisiyle beklenenden daha güçlü olduğu ortaya çıktı. Öte yandan bazı bölgesel bankalar, müşterilerin tasarruflarının azalmasıyla harcamalarını destekleme konusunda krediye daha fazla güvendiklerini belirtti. Aynı zamanda fiyat artışı ülke genelinde yavaşladı ve kâr marjları düşmeye başladı.

FED FAİZLERİ ARTIRACAK MI?

Dün açıklanan raporda, hane halklarının kovid-19 salgını sırasında biriktirdikleri tasarrufları tükettikleri ve borçlanmaya daha fazla yöneldikleri belirtilerek tüketici sektöründeki yıpranmalara vurgu yapıldı.

Bu durum, Fed'in faiz oranlarını uzun bir süre daha yüksek tutacağına dair iddiaları güçlendirdi.

Boston Fed Başkanı Susan Collins, enflasyonu düşürmek için yapılan çalışmaların ilerleme kaydettiğini söyleyerek para politikasında bilinçli ve sabırlı olmanın zamanı geldiğini söyledi. 

Collins, Fed'in para politikası adımlarını atarken dikkatli olması gerektiğini ve daha önce atılan adımların etkilerinin değerlendirilmesi için zaman verilmesi gerektiğini belirtti.

Sabırlı ve dikkatli bir politika yaklaşımının benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Collins, ekonominin fiyat istikrarına ulaşmak için net bir yörüngede olmasının zaman alacağını ifade etti. Ancak, bu sabrın Fed'in enflasyon hedefine ulaşmada bir miktar yumuşama olacağı anlamına gelmediğini söyledi. 

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN? EYLÜL FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Merkez bankasının hedeflerine ulaşabileceğinden umutlu olduğunu dile getiren Collins, fiyat istikrarının düzenli bir yavaşlama ile sağlanabileceğini ve sadece mütevazı bir işsizlik oranı artışı ile olumlu işgücü arz dinamiklerinin korunabileceğini belirtti. Fed faiz kararını 19-20 Eylül tarihlerinde açıklayacak. 

Geri sayım başladı! Dolar borcu olanlar yandı! Tarih belli! Dolarda son dakika gelişmesi 

ABD hisseleri için 'çok sert şekilde inecek' uyarısı yapıldı!

Piyasaların gözü FED faiz kararında! Dolarda yükseliş devam ediyor mu?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön