09 / 05 / 2024

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı. FED geçen ay faiz oranını sabit tutma kararı almıştı.



Geçen hafta 32 bin dolar bandında gezinen bir numaralı kripto para Bitcoin, haftanın ilk günü 30 bin doların altına geriledi. Yaşanan geri çekilmenin büyük ölçüde FED’in yaklaşan faiz kararı sebeiyle oluşan tedirginlikle ilişkilendiğini kaydeden yeni nesil finans platformu Block Earner’ın Türkiye Operasyon Müdürü Emrah Karadere, konuya dair değerlendirmelerde bulundu.

FED’İN FAİZ ARTIRACAĞI BEKLENİYOR

ABD merkez bankası FED, geçen ay gerçekleştirdiği para politikası kurulu toplantısında faiz oranını sabit tutma kararı vermişti. Ayrıca, merkez bankası yetkilileri, gelecek hafta yapılacak temmuz toplantısında bir faiz artışına daha evet diyebileceklerinin sinyalini verdi. 

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

FED swap piyasasındaki fiyatlamaların merkez bankasının çarşamba günü faizi 25 baz puan artırma olasılığını yüzde 97 olarak gösterdiğine vurgu yapan Emrah Karadere, “ABD’de enflasyon, tarım dışı istihdam gibi veriler toparlanma belirtileri gösterse de FED şahin politikasını gerektiğinde tekrar devreye alabileceğinin sinyalini pek çok kez verdi" dedi. Önümüzdeki hafta da faiz artışlarına bir aylık moladan sonra devam edileceğine yönelik beklentilerin güçlendiğini söyleyen Karadere, bu durum, Bitcoin’in yakın vade fiyatlamasını etkilediğini belirtti.

LİDERCOİN HALVİNG’E GÜN SAYIYOR!

Öte yandan piyasa değeri açısından lider kripto para birimi olan Bitcoin, madencilik yöntemi ile üretilen kripto para birimlerinde blok başına düşen madencilik ödülünün belirli aralıklarla yarıya düşürülmesi olayını adlandıran yarılanma ya da halving’e gün sayıyor.

2024 tarihinde yapılması planlanan halving’in Bitcoin’in uzun vade değerini belirleyebileceğini kaydeden Emrah Karadere, yaklaşan faiz kararı her ne kadar kısa süreli satışlara yol açsa da iyileşen göstergelerden anladıldığı kadarıyla FED’in faiz artışlarının neredeyse sonuna gelmesi, kripto paralar gibi riskli varlıklar açısından olumlu değerlendirildiğini söyledi.

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Ayrıca Bitcoin halving adı verilen blok ödülü yarılanmasının yapılacağı 2024 yılı, yukarı yönlü trendlerin hız kazanacağı bir yıl olabileceğini kaydeden Karadere, "Standard Chartered da geçtiğimiz günlerde Bitcoin tahminlerini güncelledi ve 2023 sonu için 50 bin dolar, 2024 sonu için ise 120 bin dolar gibi bir fiyat öngörüsü paylaştı" değerlendirmesinde bulundu.

Dijital para platformlarının da işlem hacimlerinin yükselmesi beklenen bu döneme hem teknik geliştirmeler hem de kampanyalar ile ilgili yoğun hazırlık yaptığına dikkat çeken Karadere, yeni nesil finans platformu olarak piyasalardaki güncel gelişmeleri izlediklerini ve yatırımcı eğilimlerini takip ederek planlama yaptıklarını bildirdi.

Milli Emlak'tan 7 bin TL'ye son dakika arazi fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Kaleseramik 25 TL sabit fiyatla bugün halka açılıyor! Kaleseramik hangi bankalarda var?  

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön