28 / 04 / 2024

İnşaat demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı! Fiyatlar resmen tavan yaptı! 7 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı! Fiyatlar resmen tavan yaptı! 7 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Dolar/TL kurunun bugün 23TL'ye yükselmesiyle, inşaat demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı. Demir fiyatları bugün resmen tavan yaptı. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 7 Haziran 2023 demir fiyat listesi.



İnşaat sektörünün en gözde malzemesi olan demire bugün 1,100 lira zam geldi. Dün İstanbul ince kalın demir fiyatı 17 bin 300 lira iken, bugünkü zamla birlikte 18 bin 400 TL oldu. Demir fiyatları resmen tavan yaptı. Demire gelen zamlarla birlikte demir bugün tarihi rekorunu kırmış oldu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 2023 demir fiyatları kaç lira?

İnşaat demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı! Fiyatlar resmen tavan yaptı! 7 Haziran 2023 demir fiyat listesi

DEMİR FİYATLARI RESMEN TAVAN YAPTI!

Dolar/TL kuru bugün 23 TL'ye yükseldi. Doların rekor seviyelere ulaşmasıyla demir fiyatları da yükseldi. Bugün gelen zamlarla birlikte demir fiyatları tarihi rekorunun kırdı. 

Seçimlerin ardından yeni kabinede ekonominin başına tekrar Mehmet Şimşek in getirilmesi düşük faiz politikasından vazgeçiliyor mu sorusu akıllara gelmeye başladı. 

Mehmet Şimşek daha açık ve öngörülebilir bir program belirlemesi halinde kısa süre içeresinde serbest piyasa ile resmi kur arasındaki makasın normale dönmesi bekleniyor.

FED para politikasının baskılamaya devam ettiği emtia fiyatları uzun süredir düşük seyretmeye devam ediyor, LME çelik fiyatları son bir aydır 590/610 dolar arasında işlem görmeye devam etse de iç piyada 640/670 dolar bandından fiyatlanmaya devam ediyor.

TL bazında 14.500 desteğinden tepki alan demir fiyatları yükselen kurun etkisi ile 17.000 seviyesini test etmeye başladı.

Kurun yükselecek beklentisi ile önceden beklenti satın alınarak fiyatlanan demir fiyatları serbest piyasa ile resmi kur marjı normale döndükten sonra sağlıklı fiyatlara kavuşması bekleniyor.  İlk merkez bankası toplantısından faizler konusunda nasıl bir karar alınacağı ve ileriki dönemde faiz artırımına gidilip gidilmeyeceği dolar için belirleyici olacak.

Dolar kurundaki yükseliş demir fiyatlarını agresif bir yükselişe sürükledi. Demir fiyatları resmen tavan yaptı, tarihi rekorunu kırdı. Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? İnce ve kalın demir fiyatları ne kadar? 1 ton demir fiyatı kaç TL? 7 Haziran 2023 demir fiyat listesi.


Geri Dön