28 / 04 / 2024

Katar Turizm İdaresi Başkanı İsa bin Muhammed el Muhennedi

Katar Turizm İdaresi Başkanı İsa bin Muhammed el Muhennedi

İsa bin Muhammed el Muhennedi, "Yarının dünyasında turizm" isimli konferansta yaptığı konuşmasında, ülkesinin 2030 yılına kadar turizme yapacağı 45 milyar dolarlık yatırımla her yıl 7 milyon yabancı turist çekmeyi planladığını söyledi.

Çanakkale Ayvacık'ta 14 bin metrekarelik turizm tesis alanlı arsa satılıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, Bektaş Köyünde yer alan 14 bin metrekarelik turizm tesis alanlı arsayı satıyor. Peki Çanakkale Ayvacık'ta yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

İl Özel İdaresi'nden ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Sivas İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Sivas Merkez Kılavuz Mahallesi'nde yer alan ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

ÖİB turizm kentlerindeki kamu arazilerini satışa mı çıkardı? 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİD) turizm kentlerinde bulunan kamu arazilerinin satışa çıkarıldığını iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç söz konusu satış iddiasıyla ilgili hükümete eleştiride bulundu. 

Katar Emiri'nin annesine Kanal İstanbul piyangosu: Arazinin değeri 5'e katlandı!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek yeni şehrin uygulama imar planları onaylandı. Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Baklalı’nın satın aldığı 44 dönümlük tarla, turizm ve ticaret alanına çevrildi. 

Tekfen İnşaat Katar’da 150 milyon dolara otoyol inşa edecek!

Tekfen İnşaat, portföyünü yeniledi. Şirket, Katar Bayındırlık İşleri İdaresi’nden (Ashghal) Al Khor Expressway Bağlantı Yolları İnşaatı işini 548 milyon Katar Riyali (yaklaşık 150 milyon Amerikan Doları) bedel ile kazandı.

Katar, Sheraton İstanbul City Center’i  93 milyon euro’ya satın aldı!

JW Marriott Istanbul Bosphorus ile Katar merkezli Al Rayyan Turizm ve Yatırım Şirketi, Marriott International zincirininden olan Sheraton Istanbul City Center’i toplam 93 milyon euro’ya satın aldı...

Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi arasında iş birliği sağlandı!

Dünyanın en hızlı büyüyen finans merkezleri arasında yer alan Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi arasında iş birliğini kapsayan mutabakat zaptı, Katar Finans Merkezi İdaresi ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi arasında imzalandı.

Katar'ın Türkiye'deki yatırımları 20 milyar doları buldu!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer yaptığı açıklamada yabancı yatırım hacmi bakımından Katar'ın Türkiye'de tarım, turizm, bankacılık ve emlak alanlarındaki yatırımlarının 20 milyar doları bulduğunu söyledi.

"Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi" tanıtıldı!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca hazırlanan "Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi" tanıtım toplantısı Kars'ta yapıldı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğündeki toplantıya, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, bazı protokol üyeleri ile yetkililer katıld

TOKİ'den turizm çalışanlarına konut müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Antalya Serik'te turizm çalışanları için inşa edeceği konutların ilk etap inşaatına başladı.

Türk inşaat firmalarına Katar'dan yatırım çağrısı!

Mithat Yenigün başkanlığındaki Birlik heyeti, Katar Bayındırlık İdaresi Başkanı Saad Bin Ahmed Al Muhannedi başkanlığındaki Katar heyetiyle bir araya geldi.

Katar Heyeti inşaat görüşmeleri için Türkiye'de!

Katar Bayındırlık İdaresi (ASHGHAL) heyeti  ile Türkiye Müteahhitler Birliği Ankara’da buluştu. TMB Heyeti ve ASHGHAL Başkanı Saad bin Ahmad Al Muhannadi başkanlığındaki Katar Heyeti işbirliği yapılabilecek projeleri değerlendirdi. 

Katar müteahhitlere iş kapısı oldu!

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında gösterilen Katar, müteahhitlere iş kapısı oldu. Parekende, turizm ve inşaat sektöründe pazarı bulunan Katar yatırımcılar için en cazip yer oldu...

Katar Turizm İdaresi Başkanı İsa bin Muhammed el Muhennedi Haberi

Katar Turizm İdaresi Başkanı İsa bin Muhammed el Muhennedi



Katar Turizm İdaresi, 2030 yılına kadar turizme yapacakları 45 milyar dolarlık yatırımla her yıl 7 milyon yabancı turist çekmeyi planladıklarını açıkladı. 

Katar yerel basınında çıkan habere göre, Katar Turizm İdaresi Başkanı İsa bin Muhammed el Muhennedi, Doha'da düzenlenen "Yarının dünyasında turizm" isimli konferansta yaptığı konuşmasında, ülkesinin 2030 yılına kadar turizme yapacağı 45 milyar dolarlık yatırımla her yıl 7 milyon yabancı turist çekmeyi planladığını söyledi. 


Katar'ın turizme yoğunlaşmasının, altyapısını, turizm tesislerini ve hizmetlerini geliştirmesini sağlayacağını ifade eden Miihennedi'nin, "Katar, gurur duyduğu kültürel mirasıyla, eşsiz evrensel bir nokta olarak otantik bir turizm deneyimi sunabilir" diye konuştuğu belirtildi. 


Miihennedi'nin, Katar'ın yılda 7 milyon turizm ağırlama hedefini Katar Turizm İdaresi'nin bu konferansta açıklanan Ulusal Turizm Stratejisi'nin köşetaşı diye niteleyerek, "Turizm, global köy dünyanın geçirdiği bu hızlı...