06 / 05 / 2024

Katar Turizm Kurumu toplantısı

Katar Turizm Kurumu toplantısı

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "2016 yılı üçüncü çeyreği pazarlama zirvesi" toplantısı sırasında yapıldı. Katar Turizm Kurumu, İstanbul'da temsilcilik ofisi açacağı bildirildi.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Çiftay İnşaat Batıçim'i satın almak için Rekabet Kurumu'na başvurdu!

Maden, enerji ve turizm alanlarında faaliyetlerini sürdüren Çiftay İnşaat, yeni bir yatırım için harekete geçti. Firma, Batıçim'in yüzde 30'unu satın alacak. Bur kapsamda Rekabet Kurumu'na başvuru gerçekleştirildi.

Katar Emiri'nin annesine Kanal İstanbul piyangosu: Arazinin değeri 5'e katlandı!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek yeni şehrin uygulama imar planları onaylandı. Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Baklalı’nın satın aldığı 44 dönümlük tarla, turizm ve ticaret alanına çevrildi. 

Katar, Sheraton İstanbul City Center’i  93 milyon euro’ya satın aldı!

JW Marriott Istanbul Bosphorus ile Katar merkezli Al Rayyan Turizm ve Yatırım Şirketi, Marriott International zincirininden olan Sheraton Istanbul City Center’i toplam 93 milyon euro’ya satın aldı...

Katar'ın Türkiye'deki yatırımları 20 milyar doları buldu!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer yaptığı açıklamada yabancı yatırım hacmi bakımından Katar'ın Türkiye'de tarım, turizm, bankacılık ve emlak alanlarındaki yatırımlarının 20 milyar doları bulduğunu söyledi.

Türk Hava Kurumu 5 ildeki 12 gayrimenkulü satıyor!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı tarafından 5 ildeki mesken, kargir dükkan, turizm tesisi, iş hanı ve kargir apartman ihale ile satışa sunuluyor..

Katar Hayır Kurumu 50 konutu teslim etti!

Katar Hayır Kurumu'nun (Qatar Charity) tarafından Gazze Şeridi'nin yeniden imarı kapsamında inşa edilen 50 konut sahiplerine teslim edildi. 

Katar'dan Hartum'a yetimhane kompleksi!

Katar Hayır Kurumu tarafından Hartum'a yetimhane kompleksi inşa ediliyor. Temeli atılan yetimhane kompleksi yaklaşık 3 milyon dolara mal olacak.

Katar müteahhitlere iş kapısı oldu!

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında gösterilen Katar, müteahhitlere iş kapısı oldu. Parekende, turizm ve inşaat sektöründe pazarı bulunan Katar yatırımcılar için en cazip yer oldu...

Katar Turizm Ofisi, 8. temsilciliğini İstanbul’da açtı!

Katar’ın global tanıtımını gerçekleştiren Katar Turizm Ofisi (QTA), dünyadaki 8. temsilciliğini İstanbul’da açtı. İstanbul’da açılan QTA Türkiye Temsilciliği, Türk turistlere benzersiz bir Katar deneyimi sunmak hedefiyle Türkiye’deki faaliyetlerine hız verecek.

Katar'dan dünyaya 335 cami inşası için anlaşma!

Katar EİD hayır kurumu, dünyanın farklı ülkelerinde 335 cami inşası için anlaşma yaptı. Yaklaşık 6 milyon dolarlık inşaat projeleri kapsamında 335 caminin yapımına başlandığı belirtildi.

Katar Turizm Kurumu İstanbul'da ofis açacak!

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "2016 yılı üçüncü çeyreği pazarlama zirvesi" toplantısı sırasında yapıldı. Katar Turizm Kurumu, İstanbul'da temsilcilik ofisi açacağı bildirildi.

Katar Turizm Kurumu toplantısı Haberi

Katar Turizm Kurumu toplantısı

Katar Turizm Kurumu'nun (QTA) ağustos ayından itibaren İstanbul'da temsilcilik ofisi açacağı bildirildi. 


Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "2016 yılı üçüncü çeyreği pazarlama zirvesi" toplantısı sırasında yapılan açıklamada, QTA'nın Türkiye ile Katar arasında turizm alanındaki iş birliğinin desteklenmesi amacıyla ağustos ayından itibaren İstanbul'da temsilcilik ofisi açacağı belirtildi. 


İstanbul'da açılacak ofisin, Katar'ın evrensel bir turizm merkezi olarak tanıtımı için bu ülkedeki önde gelen turizm ve medya kuruluşları ile daha kolay iletişime geçilebilmesine katkı sağlayacağına işaret edilen açıklamada, iki ülke arasında turizm alanındaki iş birliğine dikkat çekildi. 


Öte yandan QTA Pazarlama ve Tanıtım Başkanı Raşid el-Kuraysi de QTA'nın yurt dışında turizm tanıtım kampanyalarını genişleteceğini ve Katar'da da önemli festivaller düzenleyeceğini söyledi. Kuraysi, ülkeye daha çok turist çekmek amacıyla ağustos ayında yapılacak Katar Yaz Festivali'nin planlamasının tamamlandığını...