Kaya Demirer kimdir Haberi
Son yıllarda Arap turist patlamasıyla Türkiye, dışarıda yeme-içme sektörün de hızlı bir büyüme yakaladı. 2014 sonunda sektörün 40 milyar dolarlık ciroya ulaşacağını anlatan Turizm, Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, “Zengin turistlerin restoranların cirosuna katkısı büyük. Pahalı şampanyalar tüketen bu turistlerle gecede 1 milyon dolar ciro yapan restoranlar var. Sektör hala yolun başında. Satın almalar devam ediyor” dedi.
İSTANBUL LİDER
Türkiye’de yeme-içme alışkanlıklarının değiştiği bilgisini veren Kaya Demirer, şunları anlattı: “İnsanların dışarıda yeme oranları, iş yemekleri, organizasyonlar ve etkinlikler artıyor. Bu da cirolara katkı sağlıyor. Bugün fast food (hızlı yemek) zincirleriyle birlikte dışarıda yeme-içme sektörü 40 milyar dolarlık ciroya koşuyor. Türkiye hala yolun çok başında. Sektörde aslan payını İstanbul kapıyor.”
ZENGİN TURİST
Son dönemlerde yaşanan olayların sektöre etkisini de değerlendiren...