06 / 05 / 2024

Kaymakamlar Evi restorasyon

Kaymakamlar Evi restorasyon

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu Kaymakamlar Evi'nin restorasyonuna Vilayetler Birliği'nden 600 bin liralık destek verildi.

Vakıflar'dan Heybeliada'da restorasyon karşılığı kiralık ahşap ev! 

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Heybeliada'da yer alan bahçeli ahşap evi restorasyon ya da onarım karşılığı kiraya verecek. 

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi’nin restorasyon projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore edildi!

Kentteki tarihi dokuyu korumak amacıyla yoğun çaba gösteren Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Bakkal Şükrü Evi’nde yaptığı restorasyon çalışmasını tamamladı.  

Kaymakamlar Evi'nin restorasyonuna 600 bin lira kaynak!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu Kaymakamlar Evi'nin restorasyonuna Vilayetler Birliği'nden 600 bin liralık destek verildi.

Manisa'daki tarihi Doktor Aristi Evi restore edildi!

Manisa'nın Kula ilçesinde yer alan ve“Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını tamamlandı.

Manisa'daki Dr. Aristi Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında “Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını da tamamlıyor.

Çanakkale Atatürk Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çanakkale Eceabat ilçesinin Bigalı köyünde, 19-25 Nisan arasında karargah amacıyla kullanılan "Atatürk Evi"ndeki restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Tekirdağ Büyükşehir'den Doğanca Evi restorasyon açıklaması!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Doğanca Evi" olarak bilinen tarihî binada restorasyon çalışmalarının durdurulduğu yönündeki haberlerle ilgili basın açıklaması yaptı.

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore edildi!

Kentteki restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Alaşehir'de yer alan Bakkal Şükrü Evi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona geldi.

Heybeliada'daki Hüseyin Rahmi Gürpınar Evi restore edilecek!

Heybeliada'daki Hüseyin Rahmi Gürpınar Evi'nin restorasyon ihalesi yarın gerçekleşecek. Hüseyin Rahmi Gürpınar Evi'nin restorasyonunun 350 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Manisa Bakkal Şükrü Evi eski ihtişamına kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir Bakkal Şükrü Evi’nde gerçekleştirdiği restorasyon çalışmasıyla birlikte tarihi yapının tüm güzellikleri ortaya çıkmaya başladı.

Kula'daki Rahmi Erdil Evi butik otel oluyor!

Bin 700’lü yıllarda Kula’da inşa edilen Rahmi Erdil Evi’nin restorasyon ihalesi 1 milyon 296 bin liralık bedelle yapıldı. Yıllardır köhne durumda olan tarihi yapı, restore edilerek ilçede butik otel olarak hizmet verecek.

Kula Beyler Evi hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula Evleri’ni yeniden turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon hamlesinden bir tanesi meyvesini verdi. Restorasyonu tamamlanan tarihi Beyler Evi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla hizmete açıldı.

Kaymakamlar Evi restorasyon Haberi

Kaymakamlar Evi restorasyon

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında yer alan  Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Kaymakamlar Evi'nin restorasyonuna Vilayetler Birliği'nden 600 bin liralık destek verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Safranbolu'nun Korunması ve Sağlıklaştırılması" projesinde 1979 yılında kamulaştırılıp restore edildikten sonra 1981 yılında Eğitim Merkezi olarak hizmete açılan 19. yüzyıl tarihli Kaymakamlar Evi, son yıllarda ilçede konaklama hizmetlerinin hem sayısal hem de niteliksel artışıyla "müze ev" olarak kullanılıyor. 

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, yaptığı açıklamada Kaymakamlar Evi'nin ilçenin en önemli gezi noktalarından birisi olduğunu söyledi.

Çalışmayı 1,5 yıl önce başlattıklarını söyleyen Ürkmezer, "Burası Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisli bir binaydı. İşletilmesi, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılıyor. Biz öncelikle tahsisin Köylere Hizmet Götürme...