27 / 04 / 2024

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore edildi!

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore edildi!

Kentteki tarihi dokuyu korumak amacıyla yoğun çaba gösteren Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Bakkal Şükrü Evi’nde yaptığı restorasyon çalışmasını tamamladı.  



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir’de yıkılmaya yüz tutmuş ve harabe görünümdeki Bakkal Şükrü Evi’ni baştan aşağı yeniledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Cumhuriyet Dönemi mimari eserlerinden olan yapıda özenle restorasyon çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, bu önemli yapıyı gelecek kuşaklara taşıdı. Tarihi yapının dokusunu uygun iç tasarımı, peyzaj uygulaması ve restorasyonu ile ilçe turizmine hizmet veren yapı ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Yapılan çalışmalarla birlikte tarihi yapının tüm güzelliklerinin ortaya çıktığını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuyla ilgili olarak, “İl genelinde kültürel ve tarihi değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bu anlamda Alaşehir ilçemizde de harabe görünümde olan bu tarihi yapıyı eski ihtişamına kavuşturduk” şeklinde konuştu.


Geri Dön