18 / 05 / 2024

kaynarca cezaevinde kalan adam

kaynarca cezaevinde kalan adam

Barınacak yer bulamayan eski hükümlü Yılmaz Üstün bir süre yattığı eski cezaevinde yaşamaya başladı. Üstün, Haşere ve fareler var koğuşlara girmiyorum. Cezaevinde üst katta kalıyorum dedi

Mahkumlara Af Çıkacak mı? Açık Cezaevi İzinleri ve Son Durum Hakkında Adalet Bakanı'ndan Açıklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevinde kalan mahkumlar için önemli açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre mahkumlara af çıkıp çıkmadığı merak edildi. Açık cezaevi izinleri ve af çıkan mahkumlar hakkındaki detaylar paylaşıldı. İşte Adalet Bakanı tarafından mahkumlar için yapılan açıklamalar…

Anneler için ev tipi hapishane!

Adalet Bakanlığı, anneleriyle birlikte cezaevinde kalan çocuklarda ömür boyu silinmeyecek travmatik izler bırakan “cezaevi koğuşu” uygulamasına son verecek proje için düğmeye bastı...

Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı metro çalışmaları başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin: "İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak projelerden biri olan Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı için çalışmalar başladı" dedi.

Miras kalan tarla ne olur?

6537 sayılı kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Miras kalan araziler için 1 yıllık süre süre veriliyor. Peki, sürenin sonunnda miras kalan tarla ne olur?

Miras kalan tarım arazileri ne olacak?

Tarım arazileri, Mayıs 2014'te çıkarılan kanun çerçevesinde miras yolu ile bölünemiyor. Peki, miras kalan tarım arazileri Ağustos ayının sonuna kadar nasıl paylaşılır? Ağustos ayının sonunda miras kalan tarım arazileri ne olacak?

Miras kalan tarla kime verilir?

Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma Kanunu gereğince, tarım arazileri miras yolu ile bölünemiyor. Miras kalan tarlanın mülkiyetinin devredilmesi gerekiyor. Bu durumda miras kalan tarla kime devredilir?

Miras kalan tarlalar için mirasçılar anlaşamazsa ne olur?

6537 sayılı kanun gereğince getirilen miras kalan tarlaların bölünmesi yasağı, Ağustos 2015 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, bu süreçte miras kalan tarlalar için mirasçılar anlaşamazsa ne olur? İşte yanıtı..

Miras kalan tarım arazilerinin devri!

Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kanun gereğince miras kalan tarım arazilerinin devirlerinin Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanmadı gerekiyor. İşte miras kalan tarım arazilerinin devri süreci..

Mirasta sağ kalan eşin saklı payı!

Miras, vefat eden bir kimsenin ardında bıraktığı mal varlığı oluyor. Medeni Kanun gereğince miras, mirasbırakanın mirasçılarına intikal ediyor. Peki, kanunen mirasta sağ kalan eşin saklı payı oranı nedir?

Miras kalan tarlaların paylaşımı!

Miras kalan tarlaların paylaşımı ve devir işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği, 6537 sayılı yeni tarla miras kanunu ile yeniden düzenlendi. Peki, miras kalan tarlaların paylaşımı nasıl olur?

Miras kalan tarla tapusu nasıl alınır?

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile miras kalan taşınmaz mallar bölünemiyor, bu arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, miras kalan tarla tapusu nasıl alınır?

Miras kalan tarım arazilerinin intikali!

Miras kalan tarlaların bölünemezliği hakkında 2014 yılının Ağustos ayında kanun yayımlandı. Kanun gereğince, miras kalan tarım arazileri bölünemiyor. Peki, miras kalan tarım arazilerinin intikali nasıl olur?

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi!

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun gereğince; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. İşte miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi esasları..

kaynarca cezaevinde kalan adam Haberi

kaynarca cezaevinde kalan adam

Barınacak yer bulamayan eski hükümlü Yılmaz Üstün bir süre yattığı eski cezaevinde yaşamaya başladı. Üstün, Haşere ve fareler var koğuşlara girmiyorum. Cezaevinde üst katta kalıyorum dedi.

akaryanın Kaynarca ilçesinde ekonomik nedenlerle barınacak yer bulamayan eski hükümlü Yılmaz Üstün (39), bir süre yattığı eski cezaevinde yaşamaya başladı. Üstün, küçük yaşta kaçak sigara sattığı ve yabancı turistleri dolandırdığı gerekçesiyle bir süre ıslahevinde kaldı. 20 yaşındayken bir iş adamının ziynet eşyalarını gasp etmekten 26 ay tutuklu kaldı. Üstün, Kaynarcada bir hırsızlık olayına karıştığı iddiasıyla yeniden cezaevine konuldu.

Toplam 8.5 yıl cezaevinde kalan Üstün, tutukluluk süresinin bir bölümünü de 2007 yılında kapatılan Kaynarca Cezaevinde geçirdi. Ekonomik imkansızlıklar nedeniyle kalacak yer bulamadıkları için eşiyle birlikte 1.5 yıl önce kapanan cezaevine yerleştiklerini anlatan Üstün, daha önce zorunlu...