03 / 05 / 2024

Kaynarca Cezaevi Yılmaz Üstün'ün ikameti oldu!

Kaynarca Cezaevi Yılmaz Üstün'ün ikameti oldu!

Barınacak yer bulamayan eski hükümlü Yılmaz Üstün bir süre yattığı eski cezaevinde yaşamaya başladı. Üstün, Haşere ve fareler var koğuşlara girmiyorum. Cezaevinde üst katta kalıyorum dedi



Barınacak yer bulamayan eski hükümlü Yılmaz Üstün bir süre yattığı eski cezaevinde yaşamaya başladı. Üstün, Haşere ve fareler var koğuşlara girmiyorum. Cezaevinde üst katta kalıyorum dedi.

akaryanın Kaynarca ilçesinde ekonomik nedenlerle barınacak yer bulamayan eski hükümlü Yılmaz Üstün (39), bir süre yattığı eski cezaevinde yaşamaya başladı. Üstün, küçük yaşta kaçak sigara sattığı ve yabancı turistleri dolandırdığı gerekçesiyle bir süre ıslahevinde kaldı. 20 yaşındayken bir iş adamının ziynet eşyalarını gasp etmekten 26 ay tutuklu kaldı. Üstün, Kaynarcada bir hırsızlık olayına karıştığı iddiasıyla yeniden cezaevine konuldu.

Toplam 8.5 yıl cezaevinde kalan Üstün, tutukluluk süresinin bir bölümünü de 2007 yılında kapatılan Kaynarca Cezaevinde geçirdi. Ekonomik imkansızlıklar nedeniyle kalacak yer bulamadıkları için eşiyle birlikte 1.5 yıl önce kapanan cezaevine yerleştiklerini anlatan Üstün, daha önce zorunlu olarak kaldığı cezaevinin şimdilerde kendileri için hayata tutunma merkezi olduğunu söyledi.

Üstün, 3 ay önce de Romanya uyruklu eşi tarafından terk edilmesi ile hayatının bir kez daha değiştiğini anlattı. İlçe Emniyet Amirliğinde temizlik ve gündelik işler yaptığını, inşaat malzemeleri satan bir iş yerinde de hamallık yaparak geçimini sağlamaya çalıştığını söyleyen Üstün, Toplumda sabıkalı insanlara pek olumlu bakılmıyor.

Kötüsü de olabilir
Bize zarar gelir diyorlar dedi. Üstün, kaldığı cezaevinin koşullarının hiç de sağlıklı olmadığına belirterek, Her şeyle karşı karşıyasınız, haşere ve fareler var, koğuşlara girmiyorum. Cezaevinde üst katta kalıyorum. Bit, pire, hastalık, her şey var. Geldiğimde kalacağım odayı ilaçlıyorum. Cezaevinde kalmam psikolojimi de olumsuz etkiliyor. Bir hataya meyil vermemeye gayret ediyorum. Burada yatıp kalıyorum. Bundan daha kötü bir duruma gelebilirim diyerek, kendimi frenliyorum diye konuştu.

Milliyet


Geri Dön