05 / 05 / 2024

Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi

Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi

Yıllık 1 milyon turist hedefine odaklanan Kayseri, valilik ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın ortak hazırladığı ‘Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi’ kitabı ile alternatif turizmde de söz sahibi olmayı hedefliyor...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 1,5 milyar TL’lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabı için harekete geçti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ödüllü projesi Oruçreis Kentsel Dönüşümde 2’nci etap uzlaşma görüşmeleri için harekete geçti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 6 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Erkilet ve Erciyes'te yer alan 6 adet arsa ve günübirlik tesisi alanı için satış ihalesi düzenliyor.  Söz konusu arsaların satış ihalesi 14 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi imarlı 9 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Kocasinan Erkilet'te yer alan 9 adet arsayı satışa çıkardı.

Kayseri Büyükşehir'den konut alanı imarlı satılık 3 arsa! Yatırımcılar dikkat!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi,  konut alanı imarlı 3 arsayı satışa çıkardı. Taşınmazların muhammen bedeli 6 milyon olarak belirlendi.

Ankara-Kayseri YHT projesinin sözleşmesi haftaya imzalanacak!

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Proje çalışmalarının bitirildiğine dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kredi onayı alındı ve müjde veriyorum ihalesi yapıldı. Haftaya sözleşme imzalanacak” diye konuştu. 

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması!

2021 Yılı Kayseri Yatırımları Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ülke genelinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında değerlendirme yaptı.

40 yıllık atıl araziler tarıma kazandırıldı!

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kayseri'de 40 yıldır kullanılmayan araziler tarıma kazandırdı. 

Kayseri Kocasinan'daki sosyal tesis inşaatı 3.5 yıldır tamamlanamadı!

Kayseri’de AKP’li Kocasinan Belediyesi tarafından 2018'de Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde inşasına başlanan ve 270 iş gününde tamamlanması hedeflenen sosyal tesis, aradan geçen 3,5 yıla rağmen bitirilemedi.

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşümde KDV yüzde 1'e düşürüldü!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin inşaat taahhüt işlerinde KDV oranını yüzde 1'e düşürdü. 

5 ilde 76 bin 839 hektar alanda arazi toplulaştırması yapılacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, bu yıl Bursa, Kocaeli, Kayseri, Kırşehir ve Yozgat'ta 76 bin 839 hektar alanda arazi toplulaştırması gerçekleştirildiğini açıkladı. 

Kayseri Tomarza'daki tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor!

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve beraberinde bulunan heyet Tomarza ilçesinde bulunan tarihi yapıyı inceledi.

Kayseri Melikgazi'de metruk binaların yıkımına başlandı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Yıldırım Beyazıt, Gülük ve Tacettinveli mahallerinde bulunan metruk yapıları kontrollü şekilde yıkımını gerçekleştirdi. 

Kayseri YHT ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi mecliste!

Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesine ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi Haberi

Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi

Yıllık 1 milyon turist hedefine odaklanan Kayseri, valilik ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın ortak hazırladığı ‘Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi’ kitabı ile alternatif turizmde de söz sahibi olmayı hedefliyor.



Sanayi kenti Kayseri, yıllık 1 milyon turist hedefi doğrultusunda yeni projelere yöneldi. Kentte son bir yılda çok yıldızlı 2 büyük otel hizmete girdi. İnşaatı süren 9 yeni otelin de açılması ile Erciyes Kayak Merkezi’ndeki otel sayısı 21’e çıkacak. Kent, valilik ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın ortak hazırladığı ‘Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi’ kitabı ile alternatif turizm alanında da adından söz ettirmeyi hedefliyor. Rehber kitap, aralarında Erciyes Kayak ve Kış Sporları Turizm Merkezi, Sultansazlığı Kuş Cenneti, Kapuzbaşı Şelaleleri, Yamula Baraj Gölü, Aladağlar Milli Parkı ve Soğanlı Vadisi gibi...