29 / 04 / 2024

kayyum heyeti nedir

kayyum heyeti nedir

Kayyum kime deniyor, hangi durumlarda atanıyor ve ne iş yapıyor? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yargıtay THK'nin taşınmaz satışlarını iptal etti!

THK kayyum heyeti tarafından yapılan taşınmaz satışları mahkeme tarafından iptal edildi. 

THK Kayyum Heyeti gayrimenkulleri satabilir mi?

THK'nın değerli varlıkları say say bitmiyor. THK'nın bin 400 mülkü mevcut. THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, satışa konu olan gayrimenkullerin önceki dönem yönetimlerinin soktuğu borç batağından kurtarmak amacıyla yapılan finansman arayışı nedeniyle olduğunu belirtti. 

Türk Hava Kurumu kira bedellerini yeniden belirleyecek!

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, mahkeme kararıyla kurumu idare etmek için atandıklarını dile getirerek, "Hedefimiz, buranın mal varlığını korumak ve kollamak. Kiraları yeniden belirleyeceğiz." dedi.

TMSF, Kavuklar'dan ev alanları mağdur etmeyecek!

İzmir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan Kavuklar Holding'den daire alanlara 'Kayyum Heyeti'nden müjde geldi.

Ankara Ticaret Odası'na kayyum atandı!

TOBB tarafından ATO’ya 4 kişilik kayyum heyeti atandı. Heyet ilk iş olarak seçim kuruluna giderek seçim için başvuru yaptı.

Fi Yapı Kayyum heyeti belli oldu!

AKFA Holding'e bağlı şirketler ile Fi Yapı'nın da bulunduğu 22 şirkete, TMSF yetkilileri kayyum olarak atandı. Fi Yapı Kayyum heyeti belli oldu.

Dumankaya Kayyum heyeti belli oldu!

Dumankaya ailesine bağlı şirketlere 23 Eylül 2016 tarihli Mahkeme kararıyla TMSF yetkilileri kayyum olarak atandı. Dumankaya Kayyum heyeti belli oldu.

Yeni Sarp İnşaat iflas erteleme istedi!

İstanbul Ataşehir’de bulunan Sarphan Finans Park’ı inşa eden Yeni Sarp İnşaat iflas erteleme istedi. 700 milyon lira değerindeki projeye üç kişilik bir kayyum heyeti atandı.

Tüketici hakem heyeti görev alanı!

Tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla oluşturulan hakem heyetine, tüketici hakem heyeti deniyor. Peki, tüketici hakem heyeti görev alanı nedir?

Kayyum görevi nedir?

Kayyum, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanan kimseye deniyor. Vesayet organlarından birisi olup; bu makam tarafından atanan kayyum görevi nedir? İşte kayyumun görevleri..

Tüketici Hakem Heyeti nedir?

Tüketici Kanuna göre tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla il merkezlerinde ve bazı ilçe merkezlerinde en az bir tüketici hakem heyeti oluşturulması gerekiyor...

Parselasyon nedir?

Tapuya tescil işlemlerinde esas alınan arazi ve arsa düzenleme işlemi parselasyon olarak ifade ediliyor. Parselasyon nedir detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK nedir niçin kurulmuştur?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK nedir niçin kurulmuştur merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

kayyum heyeti nedir Haberi

kayyum heyeti nedir

Kayyum nasıl atanır?

Kayyım olarak da ifade edilen "Kayyum", mahkeme tarafından bazı durumların meydana gelmesi ile atanıyor. Kayyum olarak atanan kimseler, veyaset makamının kendisine verdiği yetki ve görevler dahilinde çalışıyor.


Türk Medeni Kanununda detaylı açıklamasına yer verilen kayyum nasıl atanır, kayyumun atanabilmesi için hangi durumların meydana gelmesi gerekiyor? Merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kayyum, uzun bir süre haber alınamayan birinden geriye kalan malların hiç bir kimse tarafından yönetilmediği takdirde, söz konusu malların yönetimi için atanabiliyor. Ayrıca mal sahibi malını doğrudan doğruya yönetemiyorsa ve vekil atayamıyor ise, vasi tayinine gerek görülmüyorsa; kimsesi yoksa hastaneye veya bakım evine yattığı süre içerisinde kendisinin mal varlığının yönetilmesi için de kayyum ataması yapılabiliyor.


Kayyum ataması ile ilgili Kanunda belirtilen diğer hükümler ise şu şekilde sıralanıyor.


Mal varlığına sahip kişinin ölümü...