29 / 04 / 2024

kayyum hukuk

kayyum hukuk

Kayyum kime deniyor, hangi durumlarda atanıyor ve ne iş yapıyor? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi tebliği!

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi 1 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte bilirkişi ücret tarifesi tebliği..

Alfemo'ya kayyum atandı!

İzmir'deki soruşturma kapsamında Torbalı ilçesindeki Alfemo AŞ'ye TMSF yetkilileri kayyum olarak atandı

Fi Yapı'ya kayyum atandı!

Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, aralarında AKFA Holding'e bağlı şirketler ile Fi Yapı'nın da bulunduğu 22 şirkete, TMSF yetkililerinin kayyum olarak atanmasına karar verdi

Dumankaya ailesine bağlı şirketlere kayyum atandı!

Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Dumankaya ailesine bağlı şirketlere TMSF yetkililerinin kayyum olarak atanmasına karar verildi.

Doğu Karadeniz İnşaat Malzemeleri'ne kayyum atandı!

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3 şirkete kayyum atandı.

Doğu Karadeniz İnşaat Malzemeleri şirketine kayyum atandı!

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 3 şirkete kayyum atandı. Başvuruyu değerlendiren hakimlik, Doğu Karadeniz İnşaat Malzemeleri şirketine de kayyum atanmasına karar verdi.

Bolu Highway AVM'ye kayyum atandı!

Ankara-İstanbul yolu üzerindeki Bolu Highway AVM'ye kayyum atandı. Ayrıca Bolu Belediye Başkanı ve bazı memurlara da soruşturma izni verildi.

Kayyum atanan şirketlerin malları TMSF'ye!

FETÖ operasyonları kapsamında Kaynak Holding, Koza Grubu ve Boydak Holding gibi onlarca şirkete bundan sonraki süreçte kayyum atanmayacak. OHAL süresince kayyumların yetkileri mahkeme veya hâkim kararıyla TMSF’ye devredilecek.

İzmir Karşıyaka Hukuk ve Demokrasi Parkı açılıyor!

Karşıyaka Belediyesi, bir günde 3 anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapacak. TBB kurucularından Av. Cengiz İlhan anısına yaptırılan Hukuk ve Demokrasi Parkı, İmbatlı Mahallesi’nde törenle hizmete açılacak.

Sakarya'daki 10 şirkete kayyum atandı!

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında mobilya, inşaat, gayrimenkul, sağlık, eğitim ve otomotiv alanlarında faaliyet gösteren 10 şirkete kayyum ataması yapıldı.

Ertur Mühendislik İnşaat ve Erfa Mühendislik İnşaat'a kayyum!

Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla Kaynak Holding ile ticari faaliyet içinde olduğu tespit edilen Ertur Mühendislik İnşaat ve Erfa Mühendislik İnşaat'a kayyum atandı.

Naksan Holding'e kayyum atandı!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı ve NAKSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, FTÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Naksan Holdinge ise kayyum atandığı açıklandı.

Hukukçular Towers yeni sahibini buldu!

Kılıçoğlu ve Delta Yapı ortaklığı ile Kartal Cevizli bölgesinde hayata geçirilen Hukukçular Towers yeni sahibini buldu.

kayyum hukuk Haberi

kayyum hukuk

Kayyum nasıl atanır?

Kayyım olarak da ifade edilen "Kayyum", mahkeme tarafından bazı durumların meydana gelmesi ile atanıyor. Kayyum olarak atanan kimseler, veyaset makamının kendisine verdiği yetki ve görevler dahilinde çalışıyor.


Türk Medeni Kanununda detaylı açıklamasına yer verilen kayyum nasıl atanır, kayyumun atanabilmesi için hangi durumların meydana gelmesi gerekiyor? Merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kayyum, uzun bir süre haber alınamayan birinden geriye kalan malların hiç bir kimse tarafından yönetilmediği takdirde, söz konusu malların yönetimi için atanabiliyor. Ayrıca mal sahibi malını doğrudan doğruya yönetemiyorsa ve vekil atayamıyor ise, vasi tayinine gerek görülmüyorsa; kimsesi yoksa hastaneye veya bakım evine yattığı süre içerisinde kendisinin mal varlığının yönetilmesi için de kayyum ataması yapılabiliyor.


Kayyum ataması ile ilgili Kanunda belirtilen diğer hükümler ise şu şekilde sıralanıyor.


Mal varlığına sahip kişinin ölümü...