06 / 05 / 2024

KDV düzenleme

KDV düzenleme

1 milyon civarında mükellefin karşı karşıya kaldığı KDV problemleri çözülüyor. Peki KDV'de yeni dönemle neler değişecek? İşte KDV'de yeni dönemin ayrıntıları...

Marketlere yeni düzenleme geldi! Etikette son 1 ayın en düşük fiyatı da yazılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KDV indirimi açıklamasından sonra bazı marketler sahte indirimle ürünlerini satışa çıkardı. Yaşanan bu duruma yönelik yeni düzenleme bugün itibariyle başladı.

Konutta KDV düzenlemesi kapıda!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinden sonra şimdi de sıra diğer sektörlerdeki düzenlemelere geldi. Konut sektöründe de KDV düzenlenmesinin yapılması planlanıyor. Peki düzenleme ne olacak? 150 metrekareden büyük konut için ne kadar KDV alınacak? İşte ayrıntılar...

KDV oranlarında yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı!

Mal ve hizmetlere uygulanan KDV oranına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Üniversitelere yapılacak bağışların KDV istisnasında yeni düzenleme!

Üniversitelere yapılacak bağışların KDV istisnasına yeni düzenleme geldi. İstisna için belli durumlarda ruhsat yerine üniversitenin inşaatla ilgili sorumlu biriminin uygun görüşü aranacak...

KDV düzenlemesi emlak sektörünü sevindirdi!

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yasalaşan düzenleme ile ikinci el taşınmaz ticaretinde haksız KDV uygulamasına son verildi. 

İnşaatta KDV iadesine yeni düzenleme!

İnşaatta KDV iadesine yeni düzenleme geldi. Yapılan düzenlemelere göre 2/10 oranında uygulanan KDV tevkifatı 3/10 olarak değiştirildi...

Bakanlar Kurulu'ndan konutta KDV düzenlemesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mobiliyum AVM ve Mobilya Vadisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalar yapan Müezzinoğlu, Bakanlar Kurulu'nun konutta KDV oranlarında düzenleme yaptığını söyledi ve indirimleri açıkladı.

Aliağa Çoraklar Mahallesi'ne düzenleme!

Aliağa Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı toplam çözüm ekipleri, ilçe genelinde yürütülen çevre düzenleme, yenileme ve güzelleştirme çalışmalarına devam ediyor.

Mardin'de yol düzenleme çalışmaları hızlandı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yol düzenleme çalışmalarına hızla devam ediyor. Kızıltepe ilçesinde 25 bin metre karelik alan parke taşı ile döşenirken 26 bin metre karelik cilanın çalışmasına da başlandı.

İnegöl Akhisar'da meydan düzenleme çalışmaları başladı!

İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesi'nde Çeşmeli Meydan alanında düzenleme çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmanın belediyeye maliyetinin 55 bin TL olduğunu söyledi.

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaat ihalesi 10 Ağustos'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaatı işi yapım işi ihalesi 10 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.00'de gerçekleşecek.

İzmit Akçakoca Mahallesi'nde sokak düzenleme çalışması!

İzmit Belediyesi tarafından Akçakoca Mahallesi’nde düzenleme yapılıyor. Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre,zemin yenilemesi yapılacak.

Bostanlı Deresi çevre düzenleme ihalesi 30 Haziran'da!

Kıyı düzenleme çalışmaları kapsamında Bayraklı sahil şeridinin uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi ve çevresi için de 30 Haziran tarihinde yapım ihalesine çıkıyor...

KDV düzenleme Haberi

KDV düzenleme

1 milyon civarında mükellefin karşı karşıya kaldığı KDV problemleri çözülüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KDV'de basitleştirme çalışmaları kapsamında hazırlanan taslağı duyurdu. Bu çerçevede KDV kolaylığının bugünden itibaren uygulamaya alınıyor.

İş dünyasında KDV iadelerinde karşılaşılan problemler artık çözülüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilen düzenleme ile "yüklenilen vergi iadesi" yöntemi sona ererken, "satış bedelinin belli bir oranı" kadar KDV iadesi için düğmeye basıldı. 

Peki KDV'de yeni dönemle neler değişecek? İşte KDV'de yeni dönemin ayrıntıları...

KDV iadesinde sektör ayırımı olmadan imal ettikleri malları doğrudan ihraç eden imalatçılar için sağlanacak KDV kolaylığı bugünden itibaren uygulanmaya başlıyor. 

FİNANSMAN YÜKÜ HAFİFLEYECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KDV'de basitleştirme çalışmaları çerçevesinde hazırlanan taslakla ilgili açıklamalarda bulundu. 

KDV iadesinde ilk yöntem değişikliği sektör ayırımı olmadan imal ettikleri...