29 / 04 / 2024

İnegöl Akhisar'da meydan düzenleme çalışmaları başladı!

İnegöl Akhisar'da meydan düzenleme çalışmaları başladı!

İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesi'nde Çeşmeli Meydan alanında düzenleme çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmanın belediyeye maliyetinin 55 bin TL olduğunu söyledi.



İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesi'nde Çeşmeli Meydan alanında düzenleme çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmanın belediyeye maliyetinin 55 bin TL olduğunu söyledi.


Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile birlikte Akhisar Mahallesi'ndeki çeşmeli meydan alanındaki düzenlemeyi yerinde inceledi. 


MAHALLELERDE MEYDAN DÜZENLEMESİ 

Aktaş, yaptığı açıklamada; "İnegöl'ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Belediye olarak, halkın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. 


Bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnegöl Belediyesi olarak bu kapsamda mahallelere nefes aldıracak meydan düzenlemeleriyle sosyal yaşama hayat veriyoruz. 


Birçok mahallede planlanan meydan düzenlemeleri ile hem mahallelere değer katıyor hem de sosyal hayatı canlandırıyoruz. Bu noktada son olarak geçtiğimiz günlerde Şipali mahallemizde meydan düzenleme çalışması yapmıştık. Bugün de Akhisar mahallemizde bir meydan düzenleme çalışması yapıyoruz" dedi. 


AKHİSAR'DA YAPILANLAR 

İnsan odaklı çalışma prensibi çerçevesinde sürdürdükleri hizmetler ile Akhisar mahallesinde bugüne kadar birçok hizmete imza attıklarını kaydeden Aktaş; "Bu kapsamda Belediye Hizmet Noktası ile vatandaşımıza daha iyi hizmet verilmeye başlandı. Bilgi ve kültür Evi'nin açılışı ile öğrenciler rahat ve nezih bir ortamda bilgiye kavuştular. 


Hizmete açılan semt sahası ile sağlıklı nesillerin yetişmesi adına spora önemli bir değer kattık. Ayrıca ham yol çalışmaları, asfalt yama ve tretuvar çalışmaları ile Akhisar mahallemize modem bir görünüm kazandırılmaya çalışılıyor" diye konuştu.


750 metrekare alan 


Proje hakkında da bilgi veren Aktaş, şöyle devam etti: "Akhisar mahallemizde yürütülen bu hizmetlere bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Söz konusu olan çeşmeli mahalle meydan alanı hazırlanan peyzaj düzenleme projesi çerçevesinde 750 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; 625 m2'lik sert zemin meydan alanı, 63 m2'lik yeşil alanlar ve alanın merkezinde 16 m2'lik alana sahip dört musluklu, içme suyuna sahip güzel bir çeşme bulunmaktadır. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları meydan düzenleme alanının tüm kısımlarında tamamlanacaktır. Bitkilendirme çalışmasında; ıhlamur, top akasya, erguvan san yapraklı akçaağaç, melez servi ve pembe çiçekli at kestanesi bitkilerine yer verilecektir" "Alanda; doğal taş kaplamalı altı adet beton çiçeklik uygulaması yapılacak ve beton çiçekliklerin dış çevre duvarları da oturma dinlenme alanı olarak planlanacaktır. 


Beton çiçeklikler içerisine dikilecek olan yetişkin ağaçlar renkli bitki aydınlatması tekniği ile alttan aydınlatılacak ve ağaçlann sahip oldukları rengi gece de yansıtmaları sağlanacakta: Oturma-Dinlenme alanı olarak beton çiçekliklerin dış duvarının yanı sıra meydan düzenlemesinin kuzey kısmında ahşap donatılı pergole oturma alanları yapılacaktır" 


ÇEŞME DE YAPILACAK 

"Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölgede sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli dikdörtgen formlu washbeton kemer parke taş uygulamasına yer verilecektir. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile yuvarlak beton çiçeklikler ile uyumlu dairesel desen çalışması uygulanacaktır.

 

Dört musluklu ve 16 m2 alana sahip olacak olan mermer kaplamalı çeşme; bir hayırsever vatandaşımız (Ceylan Ali Çavuş) tarafından yaptırılmaktadır. Yapılacak olan bu çeşmenin tüm maliyeti kendisine aittir. Çeşme maliyeti yaklaşık 20 bin TL'dir. Akhisar Mahallesi çeşmeli meydan düzenleme uygulamamıza 2015 yılı Haziran ayı başında başlanmış olup, 2015 yılı temmuz ayı sonu itibariyle de uygulamasının tamamlanması planlanmaktadır. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 55 bin TL'dir"


ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 

"Ayrıca Fen işleri Müdürlüğümüz de meydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunacaktır. Diğer çalışmalarımız olan Mesudiye Mahallesi Gülerer Sokak'taki 20 araçlık ve yine Mesudiye Mahallesi Asil Sokakta ki 26 araçlık otopark uygulamamız devam etmektedir. Ayrıca Akhisar Mahallesi Malazgirt Caddesi'nde bulunan yeşil alandaki meydan düzenleme çalışmasına da başlanmıştır. Çalışmalarımızın hız kesmeden devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyor, yapılan bu çalışmanın mahalle sakinlerimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" 


Genç Gazete 


Geri Dön