29 / 08 / 2024

kdv indirimleri 2020

kdv indirimleri 2020

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilerin pek çok hizmet kolunda getirilen katma değer vergisi (KDV) indirimlerinin takipçisi olması gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni KDV indirimleri çerçevesinde konut sektöründe de düzenlemeler yapılacak ve KDV oranları değiştirilecek. İşte konutta KDV indirimiyle ilgili merak edilen tüm detaylar ve 7 soruda konutta KDV indirimi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV indirimi müjdesi! İşte yeni KDV indirimleri!

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı son buldu. Toplantının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan KDV indirimi müjdesi verdi. İşte yeni KDV indirimlerinin tüm detayları...

KDV indirimine ek indirim haberi geldi! Temel gıda ürünlerinde büyük fırsat!

Türkiye'nin her bir noktasında toplam 10,001 mağaza sayısı ile hizmet veren ünlü market A101 milyonların cebini rahatlatacak indirimleri açıkladı. Gıda ürünlerindeki yüksek artışın önüne geçebilmek için KDV indirimi yapılırken şimdi gelen son dakika haberine göre yeni indirimler geliyor...

KDV indirimi genişletiliyor! 3 sektöre büyük müjde!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinden sonra şimdi de diğer sektörler için de KDV indirimi yapılması planlanıyor. Peki yeni KDV indirimleri ne kadar olacak? İndirimler hangi sektörleri kapsayacak? İşte KDV indiriminde yeni detaylar...

Gebze Center AVM'nin 2020 yılı kira ekspertiz bedeli 48,6 milyon TL oldu!

Doğuş GYO'nun portföyünde yer alan Gebze Center AVM'nin ortalama doluluk baz alınarak hesaplanan kira ekspertiz bedeli toplamları KDV hariç 48,6 milyon TL, 2020 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri ise KDV hariç 34,4 milyon TL oldu. 

Pendorya AVM'nin 2020 kira geliri 4,6 milyon TL!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ter Ra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından Pendorya Alışveriş Merkezi için takdir edilen 2020 yılı ekspertiz kira bedeli KDV hariç yıllık 10,3 milyon TL olup, 2020 yılı sonunda elde edilen kira gelirleri toplamı KDV hariç 4,6 milyon TL oldu.

İş GYO 2020'de 2 AVM ve 2 çarşıdan 31.2 milyon TL kira geliri elde etti!

İş GYO'nun ekspertiz kira bedelinin altında kira geliri elde edilen iki alışveriş merkezi ve iki çarşının 2020 yılı için ortalama dolulukları baz alınarak hesaplanan kira ekspertiz bedeli toplamları KDV hariç 42,8 milyon TL, 2020 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri ise KDV hariç 31,2 mily

Trend GYO'dan 2020'de 8.4 milyon TL'lik satış!

Trend GYO'nun 1 Ocak - 31 Aralık 2020 döneminde satım işlemlerinin toplamı 8 milyon 450 bin 498 TL + KDV, kiralama işlemlerimizin toplam bedeli ise 61 bin 217,72 TL + KDV olacak şekilde gerçekleşti. 

Peker GYO'dan 2020'de 901 bin 493 TL'lik kiralama işlemi!

Peker GYO'nun 2020 yılı içerisinde kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin toplamı KDV hariç 901 bin 493,29  TL oldu.

TSKB GYO'dan 2020'de 2.3 milyon TL'lik kiralama!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak 2020 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam (KDV hariç) 2.317.209 TL tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı.

Akmerkez GYO'dan 2020'de 801 bin TL'lik kiralama işlemi!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2020 yılı içerisinde kamuya açıklanan son finansal tablolarda yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin toplamı aylık KDV hariç 678.814 TL (KDV dahil 801.001 TL) olarak gerçekleşti. 

Nurol GYO 2020'de 384 milyon TL'lik satış yaptı!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı içerisinde, şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak, satışların devam ettiği Nurol Tower, Nurol Park ve Nurol Life Projelerinde ön satışlar dahil toplamda 384 milyon TL tutarında (KDV hariç) satış gerçekleştirdi.

kdv indirimleri 2020 Haberi

kdv indirimleri 2020

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, AA muhabirine, 1 Ağustos itibarıyla uygulamaya konulan bazı hizmet kolları ve giriş ücretlerindeki KDV indirimlerinin 15 günlük uygulama sonuçlarını değerlendirdi. 

Söz konusu indirimleri uygulamayan pek çok hizmet kolu olduğuna dair şikayetler aldıklarını belirten Ağaoğlu, özellikle doğrudan nihai tüketiciye hizmet sunan sektörlerde bu sıkıntının yaşandığını söyledi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Ağaoğlu, söz konusu vergi düzenlemesinin tamamen tüketicilere yansıtılması gereken bir indirim olduğuna işaret ederek, "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da açık hüküm var. Satışa sunulan her türlü ürün ve hizmetle ilgili fiyat etiketi ve listesi bulunmalı. Yani berberin, kuru temizlemecinin, tamir, bakım ve onarım işleri yapanların da fiyat listesinin olması lazım. Bunu kanun emrediyor. Kanuna göre bir mağazada etiket görmediğiniz zaman şikayet ederseniz ceza kesilir. Bu...