29 / 04 / 2024

KDV indirimi genişletiliyor! 3 sektöre büyük müjde!

KDV indirimi genişletiliyor! 3 sektöre büyük müjde!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinden sonra şimdi de diğer sektörler için de KDV indirimi yapılması planlanıyor. Peki yeni KDV indirimleri ne kadar olacak? İndirimler hangi sektörleri kapsayacak? İşte KDV indiriminde yeni detaylar...



Gıda sektöründeki KDV yüzde 7 oranından yüzde 1 oranına inince markette yapılan harcamalar  da dün yüzde 7 oranında düştü. KDV'de gidilen indirimlerin temel gıdayla kısıtlı olmayacağı belirtildi. Özel sağlık hizmetlerinde ve özel eğitim ile konut sektöründe de KDV indirimlerinin yapılması öngörülüyor. 

KDV indirimi genişletiliyor! 3 sektöre büyük müjde!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinden sonra şimdi de diğer sektörler için de KDV indirimi yapılması planlanıyor. 

Şu an sağlık hizmetlerinde ve eğitimde yüzde 8, konut sektöründe 150 metrekareden büyük evlerde yüzde 18 KDV uygulaması bulunuyor. Bu alanlarda da KDV'lerin düşürülmesi öngörülüyor. 

Peki yeni KDV indirimleri ne kadar olacak? İndirimler hangi sektörleri kapsayacak? İşte KDV indiriminde yeni detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön