14 / 05 / 2024

KDV indirimi genişletiliyor! 3 sektöre büyük müjde!

KDV indirimi genişletiliyor! 3 sektöre büyük müjde!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinden sonra şimdi de diğer sektörler için de KDV indirimi yapılması planlanıyor. Peki yeni KDV indirimleri ne kadar olacak? İndirimler hangi sektörleri kapsayacak? İşte KDV indiriminde yeni detaylar...



KAYIT DIŞI AZALACAK

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından KDV oranlarının düşürülmesi amacıyla çalışmalara start verildi. Kurum tarafından, sektör temsilcileri ve odalarla görüşmeler yapıldı ve KDV oranlarında sadeleşmeye gidildi. 

KDV indirimi genişletiliyor! 3 sektöre büyük müjde!

KDV oranlarında uygulamaya alınan indirimle beraber reel sektördeki işlerin kolaylaştırılması, hareketinin artırılması ve rekabet gücünün de artırılması planlanıyor. KDV'de yapılan indirimlerle yatırım ortamının iyileştirilmesi ve kayıt dışının da azaltılması öngörülüyor. Konuyla ilgili alınan bilgiler kapsamında, sağlık hizmeti ve özel eğitim gibi sektörler için de KDV indiriminin kapıda olduğu belirtildi. Bu sektörler için de oranların düşürülmesi planlanıyor. 

KDV indiriminin genişletilmesiyle gıda sektöründe olduğu gibi diğer sektörlerde de benzer şekilde oranların düşürülmesi öngörülüyor. Koronavirüs pandemisi sebebiyle velilerin ve okulların yüklendiği maliyetlerin düşürülmesi için eğitim ücretlerindeki KDV de yüzde 8 oranından yüzde 1 oranına çekildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön