06 / 05 / 2024

keban barajı erzincan

keban barajı erzincan

Erzincan Kemaliye ilçesine bağlı Yaka Köyü sınırlarında bulunan Keban Baraj Gölü kenarında yer alan parsellere yönelik talep üzerine kıyı kenar çizgisi tespit çalışmaları başladı...

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Erzincan Kemah Tuzlaköy Barajı'nda sona gelindi!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Erzincan'da Gölsu Projesi kapsamında inşa edilen Kemah Tuzlaköy Barajı'nın çalışmalarında sona gelindi.

TOKİ'den Erzincan Kemah'a konut geliyor!

Erzincan Kemah İlçesine TOKİ tarafından konut yapılması planlanıyor. Kemah ilçesinde yapılması planlanan baraj projeleri ile üç mahallenin sular altında kalacak olması ve mahalle sakinlerinin ilçeden ayrılmamaları için TOKİ tarafından ilçede proje başlatılıyor.

Erzincan Çayırlı 1. Merhale projesi için kamulaştırma!

“Erzincan Çayırlı 1. Merhale Projesi” kapsamındaki Erzincan-Turnaçayırı Barajı'nın yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Erzincan Bağıştaş 1 Barajı ve HES’in açılışı yapıldı!

Recep Tayyip Erdoğan tarafından 99 Baraj ve HES açılışı programı kapsamında, telekonferans sistemi ile Ankara’ya bağlanan Süleyman Kahraman, Erzincan İliç’te Bağıştaş 1 Barajı ve HES Santralinin açılışını Erdoğan ile birlikte yaptı.

Kemah Barajı için alınan ÇED raporu iptal edildi!

Erzincan’ın Kemah ilçesinde yapılması planlanan Kemah Barajı ve iki HES (Hidroelektrik Santrali) projesi için alınan ÇED olumlu kararı iptal edildi.

Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak!

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak.

Elazığ Karamağara Köprüsü'nde sona gelindi!

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan, Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak.

Türkiye'de 20 baraj inşaatı neden sıkıntıda?

Terör eylemleri enerji yatırımlarını vurdu. Toplamda Keban Barajı'ndan daha büyük kapasiteye sahip 20 baraj inşaatı terör nedeniyle sıkıntıya girdi

Fırat Nehri ve Keban Baraj Gölü'nde ulaşım konforla sağlanacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, Fırat Nehri ve Keban Baraj Gölü’nde ulaşımın konforlu ve güvenle sağlanması için bazı illere 8 feribot hibe ettiklerini söyledi.

Kemah Barajı için alınan ÇED raporuna red!

Erzincan’ın Kemah'ta yapılması planlanan Kemah Barajı ve iki HES projesi için alınan ÇED raporu, yaşam alanları tehlikeye düşecek balıkların durumu nedeniyle mahkeme tarafından iptal edildi.

Kemah Barajı HES projelerinin yürütmesi durduruldu!

Sivas İdare Mahkemesi, Erzincan’ın Kemal ilçesinde yapımı sürdürülen Kemah Barajı HES - 1 ve HES - 2 projelerinin yürütmesini durdurdu.

Tunceli'ye 12 milyon liralık turizm yatırımı!

Yörede turizmin canlanması için yürütülen çalışmalar kapsamında, 11 milyon 700 bin liralık "Murat" ve "Bayram Baba" adlı iki feribot, Keban Barajı'nda suya indirildi.

keban barajı erzincan Haberi

keban barajı erzincan


Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Erzincan Kemaliye İlçesi Yaka Köyünün Keban Baraj Gölü kenarında bulunan parsellere yönelik talep üzerine kıyı kenar çizgisi tespit çalışmaları...