06 / 07 / 2024

Kefensüzen Camii son durum

Kefensüzen Camii son durum

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Doğanbey TOKİ Konutları arasındaki 1450’li yıllarda yapılan, yaklaşık 600 yıllık Kefensüzen Camii'nin restorasyon çalışmalarını başlattı. Cami, çalışmaların ardından ilk günkü orijinal görüntüsüne kavuşacak.

Son dakika: Ayasofya'da yeni dönem! Ayasofya Camii kapatıldı mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığından son dakika Ayasofya açıklaması yapıldı. Bakanlık 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren UNESCO’nun tavsiyesi ile ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçeceklerini duyurdu.

Aile Destek Ödemeleri haziranda son. Üzen gelişme. Resmi açıklama geldi mi? Flaş bir detay var

Aile Bakanlığı tarafından destek ödemeleri haziran ayında son kez hesaplara yatırılacak. Destek ödemelerinin temmuzda ne olacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Kripto paralarda son durum ne? Bitcoin, Dogecoin, Ethereum, Ripple ne kadar oldu?

Gösterdiği düşüşle yatırımcılarını üzen kripto paralarda her gün başka bir gelişme yaşanıyor. Peki Kripto paralarda son durum ne? Bitcoin, Dogecoin, Ethereum, Ripple  ne kadar oldu? İşte son dakika bilgileri...

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

Taksim Camii'nde açılış hazırlığı: Son düzenlemeler yapılıyor!

Taksim'de inşası biten ve bu cuma günü ibadete açılacak olan camide son düzenlemeler yapılıyor. İç mekandaki çalışmaların çoğunlukla tamamlandığı caminin çevre düzenlenmesinde son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Taksim Camii için geri sayım başladı!

Taksim Camii'nin açılmasına sayılı günler kaldı. Dış cephe işlemlerinde son aşamaya gelinen cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Son yılların popüler konut trendi: Yüzen ev! 

Özgür yaşam sevenlerin tercih ettiği konut tipi olan yüzen evler son yıllarda en çok tercih edilen evlerden biri oldu. Peki, yüzen evler nasıl inşa ediliyor? Yüzen evler dayanıklı mı? İşte detaylar...

Taksim Camii açılışa hazır!

Ramazan ayında ibadete açılması planlanan Taksim Camii'ndeki son durum havadan görüntülendi. İçinin boyanması da tamamlanan caminin çevresindeki peyzaj çalışmaları sürüyor.

Bursa Kefesüzen Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

Taksim Cami'nin inşaatında son durum ne?

Taksim Meydanı'nın en özel köşesinde, tramvay yolunun hemen başındaki Taksim Camii'nde inşaat kalışmaları hızla devam ediyor. 43 yıldır hayali kurulan, bu yılın sonunda ibadete açılması planlanan caminin son hali görüntülendi...

Mehmet Sinirlioğlu: Ayasofya Camii tapusundaki imza abim Fikret Sinirlioğlu’na ait!

Son günlerin en önemli konuları arasında yer alan Ayasofya Camii’nin tapusunda Fikret Sinirlioğlu’nun imzası bulunuyor.

Depremde minaresi yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'yi fırtına vurdu!

Geçtiğmiz aylarda Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde minareleri yıkılan Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesi son günlerde yaşanan fırtınadan etkilenerek yerinden çıktı...

Çamlıca Camii'nde son durum!

Temeli 2013'te atılan Çamlıca Camii'nde sona gelindi. Cami 7 Mart'ta ibadete açılıyor.  Regaib kandilinde ibadete açılacak camide kütüphane, konferans salonu gibi sosyal alanlar bulunacak. 

Kefensüzen Camii son durum Haberi

Kefensüzen Camii son durum

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, zeminden çatısına, içinden çevre düzenlemesine kadar yapılacak restorasyonla yaklaşık 600 yıllık caminin bölgeye ayrı bir değer katacağını söyledi.


Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayarak, kentin değerlerini evrensel değerler haline getiren Büyükşehir Belediyesi, tarihi kültürel miras çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kent merkezinde el değmedik tarihi eser bırakmamak için çalışmalarına titizlikle devam eden Büyükşehir Belediyesi, Doğanbey TOKİ Konutları arasında kalan, 1450’lerde yapılan Fatih Sultan Mehmet dönemi eserlerinden biri olan Kefensüzen Camii’nde de restorasyon çalışmalarını başlattı. Bakımsızlık nedeniyle cephe duvarları ve çatısı oldukça yıpranan, habere görünümündeki yaklaşık 600 yıllık cami, çalışmaların ardından ilk günkü orijinal görüntüsüne kavuşacak.


Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UNESCO ile birlikte artık ecdat yadigarı eserlerin evrensel değerler olarak...