24 / 07 / 2024

kefil kefaletten vazgeçebilir mi

kefil kefaletten vazgeçebilir mi

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, kefil kefaletten dönebilir mi? İşte yanıtı..

Alfa Romeo fiyatları ne kadar? İşte meraklılarının vazgeçilmezi Giulia'nın 25 Nisan 2022 fiyat listesi...

Yollarda sık görmesek de meraklıların vazgeçilmezi olan Alfa Romeo'nun fiyatları merak edilmeye devam ediyor. Peki, Alfa Romeo Giulia Nisan 2022 Sıfır Araç Fiyat Listesi nasıl şekillendi? İşte cevabı...

Ramazan'ın vazgeçilmezi baklava fiyatları uçtu, görünce inanamayacaksınız! İşte Güllüoğlu'nun fiyat listesi...

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftarın vazgeçilmezi baklavalar da sofraları süslemeye başladı. Ancak süt ve şekere yapılan zamdan sonra baklava fiyatları cep yakıyor. İşte güncel baklava fiyatları...

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Altın fiyatları bir gecede değişebilir! FED altın için ne planlıyor?

Rusya Ukrayna gerilimi altın piyasası üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Gram altın ve altının onsu bugün yükselişe geçti. Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusu cevap ararken Uzman isimden altın fiyatları bir gecede düşebilir uyarısı geldi...

Kahve severlerin vazgeçilmezi Siemens Kahve Makineleri ve Mart 2022 fiyat listesi…

Kahve severlerin vazgeçilmezi kahve makineleri, gün içinde en çok kullanılan elektrikli cihazlar arasına giriyor. Siemens markasının tüm kahve makinesi modelleri ve Mart 2022 fiyatlarını yazımızda bulabilirsiniz…

TOKİ'den vazgeçersem başvuru ücreti iade edilir mi?

TOKİ projesine başvurmuş ancak almaktan vazgeçmiş kimseler başvuru bedeline ne olacağını merak ediyor. Peki, TOKİ'den vazgeçersem başvuru ücreti iade edilir mi? İşte yanıtı...

Turistik oteller yabancıların eline geçebilir!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Bir iki yıl kazanç kötü olabilir. Ama otel orada duruyor. Eğer siz turizmcileri desteklemezsiniz, maalesef bu oteller üç otuz paralara, çok düşük paralara kendi yatırımcısının dışındakilerin ellerine geçebilir" dedi.

Ev sahibine dava açan Defne Samyeli kazandığı tazminattan vazgeçti!

Ev sahibi Yusuf Araz'a tazminat davası açan Defne Samyeli, kazandığı tazminattan vazgeçti...

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiralardaki artış sürerken, kiracılar konut ya da binaya ilişkin ek masraflarla da karşılaşabiliyor. Peki kiracı, hangi masrafları öder, hangi masraflar kiradan düşebilir? İşte ayrıntılar..

Rusya konut yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Koronavirüs salgınının geride kaldığı 8 ayda Rus vatandaşlar Türkiye'de konut yatırımından vazgeçmiyor. Rusya Türkiye'de konut yatırımı yapan ilk 3 ülke arasında yer alıyor. 

Pierce Brosnan lüks evini satmaktan vazgeçti!

007 James Bond filmi ile üne kavuşan Pierce Brosnan 100 milyon dolara satışa çıkardığını evine alıcı bulamadı. Brosnan evi satma kararından vazgeçti. 

Kefil Emlak Nakliyat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kefil Emlak Nakliyat Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Erdoğan tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul için bağlantı yoluna kredi bulmak için Bakanlık kefil olacak iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcı Ahmet Akın, Kanal İstanbul ile yol bağlantısının yapılacağı Kuzey Marmara Otoyolu kapsamındaki Nakkaş-Başakşehir kesimi ihalesine dış kredi sağlanması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ilk kez kefil olacağını belirtti. 

kefil kefaletten vazgeçebilir mi Haberi

kefil kefaletten vazgeçebilir mi

Kefil kefaletten dönebilir mi?

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme oluyor.


Hangi sebeple olursa olsun, asıl borç sona erince, kefil de borcundan kurtuluyor. Borçlu ve kefil sıfatı aynı kişide birleşmiş olursa, alacaklı için kefaletten doğan özel yararlar saklı kalıyor.


Bir gerçek kişi tarafından verilmiş olan her türlü kefalet, buna ilişkin sözleşmenin kurulmasından başlayarak on yılın geçmesiyle kendiliğinden ortadan kalkar.


Kefalet, on yıldan fazla bir süre için verilmiş olsa bile, uzatılmış veya yeni bir kefalet verilmiş olmadıkça kefil, ancak on yıllık süre doluncaya kadar takip edilebilir.


Kefalet süresi, en erken kefaletin sona ermesinden bir yıl önce yapılmak kaydıyla, kefilin kefalet sözleşmesinin şekline uygun yazılı açıklamasıyla, azamî on yıllık yeni bir dönem için uzatılabilir. Peki, kefil...