02 / 10 / 2024

Kelebekler Vadisi inşa çalışmaları

Kelebekler Vadisi inşa çalışmaları

Türkiye'nin ilk 'Kelebekler Vadisi'ni inşa etmek için başlanılan çalışmalarda sona gelindi. Sille Parsana Mahallesi'nde 385 bin metrekare alanda kurulan Kelebekler Vadisi, sosyal ve sportif aktivite alanları ile Vadisi'nde göz dolduruyor.

Düşler Vadisi, depreme en dayanıklı bölge inşa ediliyor! Galatasaray projeden toplam 2.8 milyar TL kazanacak!

Riva'da inşa edilen Düşler Vadisi projesinin 2-3 sene içinde tamamlanacağı belirtildi. Düşler Vadisi, depreme en dayanıklı bölge inşa ediliyor! Galatasaray projeden toplam 2.8 milyar TL kazanacak!

Galatasaray Düşler Vadisi Riva nerede inşa ediliyor?

Galatasaray Düşler Vadisi Riva nerede inşa ediliyor sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projedeki dairelerin fiyatları 1 milyon 69 bin liradan başlıyor. 

Düşler Vadisi Riva nerede inşa edilecek?

Düşler Vadisi Riva nerede inşa edilecek sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutların fiyatları 1 milyon 69 bin liradan başlıyor. 

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor!

Diyarbakır'da 'Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi' kapsamında Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor.

1999 yılında Maslak'ta Silikon Vadisi inşa edilecekmiş!

1999 yılında İTÜ, Amerika'daki Silikon Vadisi'nin küçük bir benzerini Maslak'ta inşa etmeyi planlamış. Maslak'ta 70 dönümlük arazi üzerinde yükselecek Türk Silikon Vadisi 40 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleşecekmiş.

Kelebek Vadisi imara açılacak!

Muğla Valiliği, Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde balayı turizmi başlatmak için kollan sıvadı, ölüdeniz'e 7 km. uzaklıkta olan ve 350 metre yükseklikteki dağlarla çevrili vadide, 89 türde gece ve gündüz kelebeği yaşıyor.

Türk-Japon Bilim Üniversitesi'nin inşa edilmesi kesinleşti!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulması netleşti. Üniversite İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi'nin yakınında inşa edilecek" dedi.

Uğur İbrahim Altay: Kelebekler Vadisi projesi örnek proje olacak!

Kelebekler Vadisi Projesi Uğur İbrahim Attay, "Vizyon projelerimiz tamamlandığında Türkiye'de parmakla gösterileceğiz" diyor. Başkanlarla Söyleşiler'e konuk olan Altay, Selçuklu'nun bir cazibe merkezi haline gelmesi için yapılan çalışmaları anlattı.

Aşkın Kanatları Müzesi’nin inşaatının yüzde 90’ı tamam!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Kelebekler Vadisi Parkı, Aşkın Kanatları Müzesi’nin yüzde 90’ı tamamlandı.

Sinpaş Altınoran'da Kayak Vadisi inşa ediyor!

Sinpaş, Türkiye'nin temalı en büyük yaşam projesi olan Altınoran'da Kayak Vadisi inşa ediyor. Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, "Tüm Ankaralılar'a 4 mevsim kayak yapabilecekleri merkez sunacağız'' dedi.

Designer Outlet Center Büyükçekmece’de inşa ediliyor!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar Properties PJSC'nin ülke iştiraki olan Emaar Türkiye, Toskana Vadisi projesinin hemen yanı başında, Türkiye'nin ilk ve kapsamlı designer outlet'ini inşa ediyor.

Kelebekler Vadisi yılda 1 milyon ziyaretçi bekliyor!

Kelebekler Vadisi Parkı'nda yükseldiğini ifade eden Başkan Altay, "Kelebekler Vadisi Parkı'nda yapmakta olduğumuz Aşkın Kanatlan Müzesi inşaatı devam ediyor. Müze tamamlandığında Türkiye'nin bu kapsamda yapılan ilk eserlerinden biri olacak...

Kelebekler Vadisi'nde ikinci etap çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak!

Kelebekler Vadisi'nde ikinci etap çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak. Selçuklu Belediyesi ilçeye değer katacak sıra dışı projesi Kelebekler Vadisi ile Türkiye'nin ilk kelebek temalı parkını inşa etti...

Kelebekler Vadisi inşa çalışmaları Haberi

Kelebekler Vadisi inşa çalışmaları

Selçuklu Belediyesi'nin Türkiye'nin ilk 'Kelebekler Vadisi'ni inşa etmek için başladığı çalışmalarda sona gelindi.

Önemli bir kısmı biten inşaat çalışmaları tamamlandığında vadi kelebeklerin yaşam alanı olacak


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 15 Ekim 2012 tarihinde temeli atılan Kelebekler Vadisi inşaatı neredeyse bitmiş durumda. Süs havuzları, yürüyüş yolları, yeşil alan çalışmaları, idari bina ile kelebeklerin yaşayacağı üretim ve uçuş alanlarının büyük bölümü bitmiş durumda. Geniş bir alanda kurulan park aynı zamanda çevrenin de yapısını güzelleştirdi. Daha önce moloz yığınlarının ve çöplerin olduğu park alanı, yeni haliyle adeta göz dolduruyor. Çevre düzenlemesi ile göz dolduran proje, tamamlandığında kelebek severlerin mekanı olacağı gibi, Selçuklu'nun da marka değerini arttıracak. Yaklaşık 400 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek vadi, yüzlerce tür kelebek ve böceğin doğal yaşam alanı haline...