06 / 05 / 2024

Kemali Söylemezoğlu kimdir

Kemali Söylemezoğlu kimdir

Mimar Kemali Söylemezoğlu kimdir? Kemali Söylemezoğlu, yaşamı boyunca hangi işlere imza attı? Kemali Söylemezoğlu, hangi firmalar ile çalıştı? İşte Mimar Kemali Söylemezoğlu'nun biyografisi bu haberde...

Niyazi Yelkencioğlu kimdir? Niyazi Yelkencioğlu kaç yaşında?

Galatasaray’ın Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? İşte ayrıntılar...

Özgür Kaan Alioğlu kimdir?

ODE Yalıtım Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olan Özgür Kaan Alioğlu kimdir? Özgür Kaan Alioğlu hangi görevlerde bulundu?

Baykal Karacaoğlu kimdir?

Eski Deniz GYO Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Baykal Karacaoğlu kimdir? Baykal Karacaoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Baykal Karacaoğlu'nun biyografisi...

Sıdıka Bebekoğlu kimdir?

Mimar Sıdıka Bebekoğlu kimdir? Sıdıka Bebekoğlu daha önce nerelerde görev yaptı. İşte Belgin Bilgiçin biyografisi...

Selahattin Süleymanoğlu kimdir?

Selahattin Süleymanoğlu, Halk GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Peki, Selahattin Süleymanoğlu kimdir?

Kayhan Çavuşoğlu kimdir?

Kayhan Çavuşoğlu, Mayıs 2015'ten beri Pazarlama Müdürü olarak hizmet verdiği Dumankaya İnşaat'tan ayrıldı. Peki, Kayhan Çavuşoğlu kimdir? Kayhan Çavuşoğlu ne zamandan beri gayrimenkul sektöründe hizmet veriyor?

Sevda Özkan İmamoğlu kimdir?

2010 yılından beri kurucu ortağı olduğu Ofis16 Mimarlık'ta mimarlık çalışmalarını sürdürmekte olan Mimar Sevda Özkan İmamoğlu kimdir? Sevda Özkan İmamoğlu hangi işlerde görev aldı?

Nihat Uzunoğlu kimdir?

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 24 Mart 2016 tarihinde yapılacak Şirket Olağan Genel Kurul Toplantısında bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak sunulacak isimler arasında yer alan Nihat Uzunoğlu kimdir?

Ozan Kolcuoğlu kimdir?

TSKB Gayrimenkul Değerleme’de Özel Projeler Departmanı Müdürü olarak görev yapan Ozan Kolcuoğlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Peki, Ozan Kolcuoğlu kimdir? Ozan Kolcuoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Miktad Sarıalioğlu kimdir?

Miktad Sarıalioğlu, 4.112.936,69 TL'lik tahakkuk ile 2014 yılı Türkiye Vergi Rekortmenleri arasında 68. sırada yer alıyor. Peki, Miktad Sarıalioğlu kimdir? Miktad Sarıalioğlu hangi alanda faaliyet gösteriyor?

İsmail Hasan Akçakayalıoğlu kimdir?

İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, TÜSİAD 2015-2016 Yönetim Kurulu Aday Listesi'nde yer alıyor. Peki, İsmail Hasan Akçakayalıoğlu kimdir? İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte İsmail Hasan Akçakayalıoğlu...

Osman Topaloğlu kimdir?

Samsun 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu kimdir? Osman Topaloğlu, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? Osman Topaloğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Osman Topaloğlu...

Kemal Madenoğlu kimdir?

Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, 17 Ekim 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Başbakanlık Müsteşarlığına atandı. Peki, Kemal Madenoğlu kimdir? İşte Yeni Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu..

Kemali Söylemezoğlu kimdir Haberi

Kemali Söylemezoğlu kimdir

Kemali Söylemezoğlu kimdir?

Kemali Söylemezoğlu, 1909 yılında İstanbul'da doğdu. 1930'da Galatasaray Lisesi'ni, 1935'de İGSA Yüksek Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. 1939'da Almanya'da, Stuttgart Teknik Üniversitesi'nden "Fevkalade" derecesi ile bir kez daha mimarlık diploması aldı. Bir süre Bonatz'ın bürosunda çalıştı. 


1940 yılında Türkiye'ye döndü. 1943-44 yılları arasında Maarif Vekaleti Teknik Öğretim Müsteşarlığı Yapı Bürosu teknik şefliğinde bulundu. Bu görevinde, daha sonra Bonatz'ın da katılımıyla çeşitli eğitim yapılarının projelendirilmesi ve uygulanmasında etkin oldu. 1944'te İGSA Yüksek Mimarlık Bölümü'nde öğretim üyeliğine başladı. 1946 yılında "Altıncı Yüzyıl Mimarisi üzerine Bir Deneme" adlı doçentlik tezini verdi ve İTÜ Mimarlık Fakültesi'ne Bina Bilgisi doçentliğine atandı. 


1942-53 yılları arasında üniversitedeki akademik etkinliğinin yan sıra pek çok mimarlık yarışmasına çeşitli gruplarla katıldı ve çeşitli derecelerle ödüllendirildi. 1954'te "İslam Dini, İlk Camiler ve...