30 / 04 / 2024

Kemerli Eski Evler

Kemerli Eski Evler

Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden Kapadokya'da, internet üzerinden rezervasyon dönemi başladı. Özellikle son yıllarda sayıları hızla artan dokularıyla yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Şanlıurfa'daki tarihi evler butik otele dönüşüyor!

Dünyanın en eski kentlerinden Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edilerek butik otele dönüştürülüyor.

Batman’daki kerpiç evler yıkılıyor!

Batman’ın köylerinde bulunan 150-200 yıllık tarihi kerpiç konakları yıkılıyor. Yıkılan eskiş yapıların yerine beton evler inşa ediliyor.

Batman kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman'ın Meydan ve Yeni mahalle semtlerindeki eski evler, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyorlar.

Torbalı'da eski evler yıkılıyor!

İzmir Torbalı'da kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Bu durum konut sektöründe de gözle görülür ve hissedilir artışa neden oluyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi yıl sonunda hizmete açılacak!

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 71 Evler Mahallesi'ndeki şehir hastanesi inşaat alanında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Eskişehir Şehir Hastanesi'nın yıl sonunda hizmete gireceği paylaşıldı.

Samsun Mehmetpaşa'daki evler yıkılma tehlikesi altında!

Samsun Mehmetpaşa Mahallesi'ndeki eski evler yağmura bile dayanamıyor. Mahallede yağan aşırı yağmur eski bir evin çökmesine neden oldu.

Harun Karacan, Eskişehir'deki Şehir Hastanesi inşaatını inceledi!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, 71 Evler Mahallesi’nde devam eden Şehir Hastanesi inşaatını gezdi.

Burdur Bucak'ta konut fiyatları arttı!

Bucak'ta arsa fiyatlarının pahalı olması daire fiyatlarını arttırıyor. Gelişmekte olan Bucak'ta binalar çoğalıyor. Eski evler yıkılarak yerine lüks daireler yapılıyor. Ancak Bucak'ta daire fiyatları arttı. Bunun sebebi de arsa fiyatlarının artması.

Giresun Tirebolu'daki eski evler restorasyon bekliyor!

Tirebolu'nun çeşitli mahallelerinde bulunan eski tarihi evler, turizme kazandırılmayı bekliyor. Mimari yapıları ile Tirebolu'nun çehresini farklı kılan bu evlerin zamana karşı ayakta kalabilmeleri için yetkililerin yardımına ihtiyaç duyuluyor.

Balıkesir Hacı İlbey Mahallesi dönüşümle yenileniyor!

1000 hanede yaklaşık 2 bin seçmenin yaşadığı Balıkesir’in en eski mahallelerinden biri, ayrıca muhtarlığının internet sitesi de olan, Hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz'e göre, mahallenin en büyük sorunlarının başında, mahallede bulunan eski evler...

Antalya'daki eski yapılar restorasyon bekliyor!

Antalya'nın bazı bölgelerinde eski yapılar yıkılmamak için adeta zamana karşı direniyorlar. Yıkılacak duruma gelen evler restore edilemediği için ev sahipleri tarafından kaderlerine terk ediliyor.

Akşehir'de harabe evler yıkılıyor!

İlçemizde yıkılma tehlikesi olan sahipsiz evler belediye tarafından yıkılıyor. İlçemizde özellikle eski Akşehir evleri civarında bulunan, etrafına tehlike saçan ve sahipleri tarafından bakılmayan evler çevre sakinlerini rahatsız ediyordu.

Kemerli Eski Evler Haberi

Kemerli Eski Evler

Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden Kapadokya'da, internet üzerinden rezervasyon dönemi başladı. Peribacaları, yeraltı şehirleri ve kaya kiliseleri ile ünlü bölgede internet yoluyla araştırma yaparak konaklayacağı mekânı seçen yabancı turist sayısının her geçen gün arttığı bildirildi. Kapadokya'da özellikle son yıllarda sayıları hızla artan kayadan oyma mağara tipi ev, pansiyon ve butik oteller, otantik dokularıyla yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Çok yıldızlı modern oteller yerine mağara tipi otellerde konaklamayı tercih eden turistler, tüf kayalar içine oyularak yapılmış bu mekânlarda, geceliğine en az 100 dolar ödeyerek kalabiliyorlar. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, internet üzerinden rezervasyon yaptırarak bölgeye gelen yabancı sayısının her geçen gün arttığım belirterek, "Bu yolla gelen turistler, genellikle lüks otel yerine, yöreye özgü kayadan oyma mağara şeklindeki ev...